10.5 C
Bijeljina
петак, октобар 18, 2024
NaslovnaVijestiBIHFon der Lajen stiže na zapadni Balkan, posjetiće i poplavljene u Jablanici

Fon der Lajen stiže na zapadni Balkan, posjetiće i poplavljene u Jablanici

Datum:

BRISEL- Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen započeće 23. oktobra posjetu zapadnom Balkanu, najavila je danas zamjenica glavnog portparola Komisije Ariana Podesta.

Podesta je rekla da do posjete Zapadnom Balkanu dolazi u važnom kontekstu proširenja.

„Fokus se uglavnom odnosi na proces proširenja, planove rasta itd, koji su od ključnog značaja za partnere sa Zapadnog Balkana“, navela je Podesta.

Ona je na brifingu za novinare u Briselu najavila da će Fon der Lajen u srijedu započeti posetu Zapadnom Balkanu.

Ona je objasnila da će Fon der Lajen, pored posjete Srbiji i BiH, boraviti i u Albaniji, Sjevernoj Makedoniji, Prištini i Crnoj Gori.

Prvobitno će Fon der Lajen, kako je rekla Podesta, otputovati u Tiranu, gdje će se sastati sa albanskim premijerom Edijem Ramom i govoriti na ceremoniji inauguracije kampusa Koledža Evrope u Tirani, a potom će se u četvrtak sastati sa albanskim predsjednikom Bajramom Begajem.

Istog dana otputovaće u Skoplje, gdje će se sastati sa premijerom Sjeverne Makedonije Hristijanom Mickoskim i predsjedicom te zemlje Gordanom Siljanovskom-Davkovom, dodala je Podesta, prenosi Tanjug.

Fon der Lajen će u četvrtak otputovati i u Jablanicu u Bosni i Hercegovini kako bi, kako je navela Podseta, posjetila područja koja su pogođena poplavama koje su nedavno pogodile tu zemlju.

U petak će boraviti u Sarajevu, gdje će se sresti sa članovima Predsjedništvom BiH, kao i sa predsjedavajućom Savjeta ministara BiH Bojanom Krišto.

Poslije BiH posjetiće Srbiju gdje će u Beogradu sastati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Milošem Vučevićem.

Nakon posjete Beogradu, predsjednica Evropske komisije posjetiće u subotu Prištinu, gdje će se sastati sa predsjednicom i premijerom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani i Aljbinom Kurtijem.

Posjetu Zapadnom Balkanu zaključiće u Podgorici, gde će se sastati sa predsednikom te zemlje Jakovom Milatovićem i premijerom Milojkom Spajićem.

 

Reklame

Povezane vijesti

Sud odredio smještaj maloljetniku koji je 49 puta lažno prijavio bombu

SARAJEVO- Opštinski sud u Sarajevu odredio je privremeni smještaj...

Lisica prošetala ulicama Vogošće

Nesvakidašnji gost večeras je prošetao ulicama Vogošće. Stanovnici centralnog dijela...

Odlaganje smeća pod budnim okom kamere

SANSKI MOST - U sanaciju gradske deponije u Sanskom...

Dodik nakon ročišta: Nećemo ništa raditi na jačanju BiH

SARAJEVO - Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske nakon ročišta...

Saradnici CIK-a "pobjegli" sa radnog mjesta

SARAJEVO – Centralna izborna komisija obaviještena je od rukovodstva...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име