29.3 C
Bijeljina
четвртак, септембар 12, 2024
NaslovnaVijestiBIHEmotivne poruke učenika nakon zločina u Sanskom Mostu: "Ostavili ste trajni trag...

Emotivne poruke učenika nakon zločina u Sanskom Mostu: „Ostavili ste trajni trag u našim srcima“

Datum:

SANSKI MOST – Nakon strašnog događaja koji je potresao Sanski Most, Bosnu i Hercegovinu, ali i region, ostali su samo šok, tuga i nevjerica. Od stradalog direktora, profesorice i sekretarice opraštaju se mnogi.

Među onima koji se sa tugom prisjećaju i riječima po posljednji put opraštaju jesu i Lejla i Jasmina, nekadašnje učenice ove Gimnazije, a koje ističu da su i profesorica Gordana Midžan i profesor, odnosno direktor Nijaz Halilović, bili više od profesora.

„Draga naša profesorice Goco, bili ste mnogo više od samo profesorice engleskog jezika – bili ste osoba kojoj smo se uvijek mogli obratiti, neko ko je uvijek imao osmijeh na licu i riječ podrške za svakog od nas. Vaša pravednost i posvećenost poslu uvijek su nas inspirisali da budemo bolji, ne samo kao učenici, već i kao ljudi. Vaša vrata su uvijek bila otvorena za sve naše nedoumice, a Vaša strpljivost i spremnost da pomognete pokazale su nam što znači biti pravi učitelj“, ističe Jasmina u oproštajnim riječima za „Nezavisne novine“.

Kako navodi, profesorica Midžan je uvijek vjerovala u učenike, čak i onda kada ni sami nisu vjerovali u sebe.

„Vaša ljubaznost i optimizam ostaviće trajni trag u našim srcima. Ponosna sam i počastvovana što mogu da kažem da sam Vas poznavala i da ste bili moja profesorica. Vaši učenici će se pobrinuti da zauvijek ostanete daleko od zaborava“, poručila je Jasmina.

U ništa manje lijepim sjećanjima neće ostati ni direktor Halilović.

„Profesor Halilović nije bio samo profesor demokratije, već i primjer kako se živi po načelima pravde, poštenja i posvećenosti zajednici. Hvala Vam što ste ostavili neizbrisiv trag kao profesor, ali i kao uzoran sugrađanin“, zaključila je Jasmina.

Za Lejlu je profesorica Midžan jedna od profesorica koje su zapečatile njeno obrazovanje u Gimnaziji.

„Osoba koja je razbila moj strah od pričanja engleskog jezika, jer sa njom nismo mogli drugačije komunicirati osim na engleskom, pa čak i ako bih je srela u hodniku ili na ulici, vježbanje engleskog bi se nastavilo, jer pričanje na našem jeziku mi je jednostavno bilo neprirodno u kontaktu sa njom. Profesorica koja je vidno voljela svoj posao, profesorica koju smo svi jako voljeli slušati kako priča sa svojim savršenim britanskim naglaskom, pa bi se obradovala ako neko od nas izgovori neku riječ sa britanskim akcentom“, prisjeća se Lejla za „Nezavisne novine“.

Kako navodi, i dan danas, svaki put kad joj neko pohvali poznavanje engleskog jezika i upita zašto ga tako vješto govori, ona spomene svoju profesoricu Gordanu Midžan koja je, kako kaže Lejla, neumorno pronalazila zanimljive načine da učenici vježbaju pisanje, čitanje i pričanje engleskog jezika.

„Hvala Vam, profesorice“, ističe Lejla.

Domar Gimnazije u Sanskom Mostu Mehemed Vukalić upao je jutros naoružan automatskom puškom u tu vaspitno obrazovnu ustanovu, ubio direktora Nijaza Halilovića, profesoricu engleskog Gordanu Midžan te sekretaricu Nisvetu Kljunić.

Reklame

Povezane vijesti

CIK BiH krši zakon?: Za predsjednike biračkih odbora biće imenovani i kandidati političkih partija

SARAJEVO - Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine priznala...

CIK BiH traži od vojske da distribuira izborni materijal

SARAJEVO – Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine od...

Zemljotres pogodio Bosnu i Hercegovinu

Zemljotres jačine 3,5 stepeni Rihterove skale pogodio je Bosnu...

Akcija FUP-a, na meti bivši direktor Autocesta FBiH Elmedin Voloder

U toku je velika akcija Federalne uprave policije (FUP)...

Konaković: Državna imovina je zaštićena a Dodik ide na sud

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković posjetio je jučer...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име