17.7 C
Bijeljina
четвртак, септембар 19, 2024
NaslovnaVijestiBIHBoračka udruženja opštine Trnovo stala u odbranu Berila

Boračka udruženja opštine Trnovo stala u odbranu Berila

Datum:

Koordinacija boračkih udruženja Opštine Trnovo koju čini šest udruženja iz opštine sa oko 1.500 stanovnika obratila se javnosti pismom u kojem su dali podršku za osumnjičenog načelnika opštine Ibru Berila.

U pismu iznose hvalospjeve o uhapšenom Berilu te poručuju kako je riječ o nepravednom procesu.

„Ibro Berilo, koji može biti uzor svim drugima koji obavljaju ovu poziciju, po svim osnovama izložen je torturi, koju sprovode oni koji zbog svoje pohlepe ne biraju sredstva i način da mu naude. Veoma niskim udarcima pokušavaju ukaljati ime po dobroti nadaleko poznatog prvog čovjeka Opštine Trnovo“, navodi se u pismu.

Dalje se navodi kako je Berilo svaki put od 2012. godine legalno izabran sa najvećim postotkom glasova u Kantonu Sarajevo, a i šire, i da iza njega stoje njegovi Trnovljaci, članovi svih boračkih udruženja.

„I on sam je član ove populacije, kao jedini preživjeli od trojice braće, dva su brata šehida, a on je svojim neprocjenjivim doprinosom nastavio borbu za dobrobit opštine u kojoj je rođen i u kojoj živi. Svaki stanovnik naše ugledne i ponosne opštine osjeća se tužno gledajući i slušajući laži, koje kruže putem medija ovih dana. Bolno je slušati neuke novinarčiće, dok pod palicom stranačkih nalogodavaca, koji su se nameračili na Bjelašnicu, iznose laži i izmišljotine. Mi vrlo dobro znamo šta i koliko naš načelnik posjeduje od imovine, a on to nije krio i javno je iznosio, za razliku od onih koji nemaju ništa, a basnaslovna bogatstva na suprugama i bliskim članovima“, stoji u pismu.

Ističu da je Berilo njihov uzor, domaćin koji vrijedno radi i ostvaruje dodatni dohodak za svoju porodicu.

„Pa ovo je poruka onima koji pokušavaju da bace ljagu na njega, da mi vrlo dobro znamo ko nas vodi godinama i tako će biti i u buduće i nikada niko neće uspjeti crv sumnje da ubaci u ovu našu zajednicu. Svi oni koji iznosite laži, prođite kroz bilo koji predio naše opštine i kada vidite kako izgleda svaki njen djelić, znajte da je to djelo najuglednijeg načelnika. Pa i onima što pišu i prepisuju jedni od drugih, šaljemo poruku da naš načelnik jeste mijenjao stranke, ali uvijek je bio na čelu one koja je najviše obećavala za Trnovo, a mi njega bespogovorno slijedimo“, poručuju.

Kažu kako je vodilja Berila uvijek bilo i ostalo Trnovo i njegov narod i da je on njihov vođa kojeg će podržavati sve dok god on to bude htio.

„Uvaženi načelniče, Hvala ti što postojiš i što nas vodiš ovim putem kojim uz vas koračamo smjelo, pošteno i ponosno i naša budućnost vezana je uz tvoje ime. Stoga, Bosna se branila na Igmanu, a mi ćemo tebe poštovani naš načelniče braniti na Bjelašnici, od onih koji su se nameračili da te istisnu u stranu, služeći se najprljavijim sredstvima i političkim igrama. Oni se bore tako, a mi ćemo uz tebe kako smo i naučili pošteno pravdom i istinom. Svi oni koji su iznijeli laži i neistine, biće kažnjeni i mi nećemo odustati od pravde ma koliko trajalo, a oni koji sanjaju da haraju Bjelašnicom i tvojim Trnovom grdno su se prevarili. S tobom i uz tebe uvijek tvoji Trnovljaci“, zaključeno je u pismu.

Podsjećamo, Ibro Berilo je jedan od osumnjičenih u predmetu sistemske korupcije u sektoru gradnje i pranja novca.

Berilo se sumnjiči da je sa opštinskim saradnicima mijenjao regulacione planove u korist investitora da bi gradili objekte na Bjelašnici, na državnom zemljištu koje je pod privremenom zabranom raspolaganja, a zauzvrat primao poklone zloupotrebljavajući položaj.

Pet osoba se sumnjiči da su počinili krivična djela „Udruživanje radi činjenja krivičnih djela“, „Zloupotreba položaja ili ovlašćenja“ i „Pranje novca“ propisana Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Reklame

Povezane vijesti

Potvrđena optužnica protiv Tarika Švrakića i Jane Tadić

SARAJEVO - Opštinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu...

Novi zemljotres u BiH

Na potezu između Gacka i Bileće, a u blizini...

Suđenje Dodiku i Lukiću: Tužilaštvo mejlove predstavlja kao zvanične dokumente

SARAJEVO – U nastavku suđena Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike...

Nastavlja se suđenje Dodiku u Sudu BiH

U Sudu BiH danas se nastavlja suđenje predsjedniku RS-a...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име