11 C
Bijeljina
недеља, октобар 20, 2024
NaslovnaSvijetPolitikaVučić razgovarao sa Putinom, pa se obratio građanima Srbije; Dva puta je...

Vučić razgovarao sa Putinom, pa se obratio građanima Srbije; Dva puta je ponovio ovu rečenicu

Datum:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovaro je danas sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Kako je Vučić rekao, glavna tema sastanka je bila godišnjica oslobođenja Beograda, ali je iskoristio priliku i da se zahvali ruskom predsednikom što je Rusija obezbedila dovoljnu količinu gasa za našu zemlju.

„Vrlo dobar razgovor sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Vladimirovičem Putinom“, objavio je Vučić na Instagramu.

„Upravo sam završio razgovor sa predsedniko Ruske Federacije Vladimirom Putinom. Gotovo dve i po godine nismo razgovarali. Imali smo dobar, otvoren, dug i sadržajan razgovor“, navodi Vučić u snimku.

„Govorili smo naravno o onome što je bio povod, a to je 80 godina od oslobođenja Beograda, zahvalio sam se predsedniku Putinu na čestitkama, i ukazao na nepokolebljiv i slobodarski duh srpskog naroda i zahvalnost Srbije i našeg roda jedinicama Crvene armije koje su zajedno sa srpskim jedinicama učestvovale u oslobađanju našeg glavnog grada.

Zahvalio sam se, a razgovore i ono što je iz prošlosti zaostalo da se pregovara, i da se izpuni, obojica smo izrazili nadu da će kompromisnim rešenjima u narednom periodu biti rešeno. Takođe smo govorili i o drugim ekonomskim pitanjima, važnoj saradnji, a naravno i o svim važnim političkim pitanjima. Deo toga reći ću sutra u večernjem terminu na programu RTS-a, ali ono što mogu da kažem to je da sam izrazio nadu, baš kao i pre dve i po godine da Srbija neće uvoditi sankcije Ruskoj Federaciji, kao što sam pokazao izuzetnu zahvalnost i za podršku našim naporima u Ujedinjenim nacijama po pitanjima različitih rezolucija, a posebno stalnu podršku teritorijalnom integritetu Republike Srbije. To je nešto što se neće menjati.

Verujem da će ovo doprineti daljem razvoju srpsko-ruskih odnosa, i da ćemo moći ne samo da se pomažemo, već i da razvijamo poverenje između naših naroda i naših zemalja“, naveo je Vučić.

Putin dva puta ponovio jednu rečenicu, pozvao Vučića u Rusiju

Malo kasnije, tokom otvaranja izložbe „Vojna diplomatija na putu ka slobodi: O sovjetsko-jugoslovenskoj vojnoj diplomatiji tokom Velikog Otadžbinskog rata 1941-1945.“, predsednik Srbije ponovo se osvrnuo na razgovor sa ruskim predsednikom.

„Predsednik Rusije mi je uputio poziv da sledeće godine 9. maja prisustvujem obeležavanju Dana pobede nad nacizmom. Razgovarali smo kao ljudi koji se dugo poznaju, kao prijatelji i to je bio lični razgovor“, rekao je Vučić.

„Rečenica koju je Putin dva puta ponovio je: ono što je dobro za Srbiju dobro je i za Rusiju, ono što je dobro za Rusiju, dobro je i za Srbiju“, naglasio je srpski predsednik.

Reklame

Povezane vijesti

Tramp: Kina me neće provocirati, Si zna da sam lud

​VAŠINGTON - Bivši predsjednik SAD, Donald Tramp, danas je...

Berlin i Ankara razmatraju opcije za završetak sukoba u Ukrajini

​BERLIN - Berlin i Ankara razmatraju opcije za okončanje...

Prestupnika mnogo, zatvorski kapaciteti mali: Vlasti donijele odluku, pustite ih !

Britanski vlasti uskoro će u okviru programa vlade o...

Vučić će danas razgovarati sa Putinom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovaraće danas telefonom sa ruskim...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име