29.3 C
Bijeljina
четвртак, септембар 12, 2024
NaslovnaSvijetPolitikaNeviđene mjere obezbjeđenja na Trampovom prvom mitingu od pokušaja atentata: Neprobojno staklo,...

Neviđene mjere obezbjeđenja na Trampovom prvom mitingu od pokušaja atentata: Neprobojno staklo, snajperisti na sve strane

Datum:

Predsjednički kandidat američkih republikanaca Donald Tramp održava danas prvi miting na otvorenom nakon pokušaja atentata u američkoj saveznoj državi Pensilvaniji prošlog mjeseca.

Podijum u Muzeju avijacije u Sjevernoj Karolini, gdje je najavljeno da će govoriti danas popodne po lokalnom vremenu o pitanjima nacionalne bezbjednosti okružen je staklom otpornim na metke kojim je formiran svojevrsni zaštitni zid oko bine.

Kontejneri su naređani unaokolo da stvore dodatne „zidove“ i blokiraju linije vidokruga. Snajperisti su postavljeni na krovovima oko mjesta gdje se održava skup, gde stari avion stoji iza bine, a velika američka zastava je okačena na dizalicama.

Događaj je u okviru Trampove serije skupova ove nedelje namjenjene kao kontrateža Nacionalnoj demokratskoj konvenciji, koja se odvija od ponedeljka do četvrtka u Čikagu.

Saveznici su ga pozvali da se koncentriše na politiku umesto ličnih napada, dok pokušava da se prilagodi tome da mu je rivalka na predsjedničkim izborima u novembru aktuelna potpredsjednica SAD Kamala Haris nakon što je predsjednik Džo Bajden samoincijativno ispao iz trke.

Trampu se danas pridružio njegov kandidat za potpredsednika senator Džej Di Vans iz Ohaja koji je prikazao Kamalu Haris kao kandidatkinju koju su izabrali moćnici, a ne glasači i kritikovao njenog izabranika za potpredsjednika guvernera Minesote Tima Volca, prije nego što je Tramp izašao na binu.

Tramp je ove nedelje posjećivao ključne države i imao najviše nastupa u kampanji od kada su održani unutrstranački republikanski izbori za predsjednički nominaciju.

Odražavajući važnost države Sjeverne Karoline za ovogodišnje izbore, ovo je Trampov drugi dolazak u tu saveznu državu u posljednjih nedelju dana. Prošle srijede on se pojavio u Ešvilu, u Sjevernoj Karolini, gdje je govorio o ekonomiji.

Tramp je pobjedio u Karolini sa lagodnom većinom 2016. godine. U toj državi je i prije četiri godine pobjedio, ali sa najmanjom razlikom od bilo koje države, a ove 2024. godine smatra se takođe da je to jedna od ključnih država za uspjeh na izborima.

Prije nego što je stigao na skup Trampov avion preletio je nad mjestom mitinga uz glasno odobravanje okupljenih.

Reklame

Povezane vijesti

Italijanski zdravstveni radnici traže da ih vojska štiti od napada pacijenata

Sindikati ljekara i medicinskih sestara u Italiji pozvali su...

Sudbina i opstanak EU zavise od novih članica: Koja zemlja je najbliža evropskoj porodici?

Invazija Rusije na Ukrajinu je oživjela širenje Evropske unije...

Erdogan: „Krim treba vratiti Ukrajini“

Redžep Tajip Erdogan, predsjednik Turske, rekao je da bi...

Olaš Šolc priprema mirovni plan za Istočni front: Može li Ukrajina prihvatiti da ostane bez dijela teritorije?

Prema izvještaju italijanskog lista La Repubblica objavljenog 9. septembra,...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име