13.8 C
Bijeljina
субота, септембар 28, 2024
NaslovnaSvijetPolitikaErdogan: Izrael sve bezobzirniji, jer je razmažen

Erdogan: Izrael sve bezobzirniji, jer je razmažen

Datum:

ANKARA – Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je povodom izraelskih vazdušnih napada na Bejrut i eliminacije lidera Hezbolaha Hasana Nasralaha da Izrael postaje „sve bezobzirniji“ i da će Ankara podržati libansku vladu.

„Liban i libanski narod postali su nove mete izraelske politike genocida, okupacije i ekspanzionizma. Brojni Libanci, uključujući i djecu, ubijeni su u nemilosrdnim napadima Izraela tokom protekle sedmice. Niko sa savješću ne može da prihvati, opravda ili legalizuje takav masakr. Izraelska vlada postaje sve bezobzirnija, jer je razmažena uz pomoć sila koje joj obezbjeđuju oružje i municiju. Ona prkosi humanosti, humanitarnim vrijednostima i međunarodnom pravu. Pokušaji Izraela da proširi svoju sumanutu politiku u Gazi i Ramali na Liban i druge zemlje u regionu moraju biti zaustavljeni“, napisao je Erdogan na platformi „Iks“.

Turski lider je pozvao sve međunarodne organizacije čiji je zadatak da obezbijede globalni mir, stabilnost i bezbjednost, prije svega Savjet bezbjednosti UN, kao i sve organizacije za ljudska prava, da preduzmu hitne mjere protiv Izraela.

„Vjerujemo da islamski svijet mora da zauzme odlučniji stav protiv ovih napada. Turska će nastaviti da stoji uz libanski narod i vladu u ovim teškim danima“, rekao je Erdogan.

 

Reklame

Povezane vijesti

Bajden: Nasralahova smrt mjera pravde za njegove mnogobrojne žrtve

Američki predsjednik Džozef Bajden izjavio je danas da je...

Tramp otkrio sledeći potez: „Tražiću njihovo krivično gonjenje“

Bivši predsednik SAD i kandidat republikanaca na predstojećim predsedničkim...

A kad je Putin blefirao?

Zapad i dalje ne zna šta da radi nakon...

Sastanak o kojem bruji cijeli svijet: Sastali se Tramp i Zelenski

Ukrajini je potreban pravedan mir i računa na podršku...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име