14.3 C
Bijeljina
четвртак, септембар 19, 2024
NaslovnaSvijetEkonomijaPreokret: Tramp će ih spasiti?

Preokret: Tramp će ih spasiti?

Datum:

Donald Tramp obećao hiljadama ljubitelja bitkoina da će kao predsednik učiniti Ameriku „bitkoin supersilom sveta“ i osvojio široku podršku tržišta koje se oseća ugroženo zbog regulatorne pažnje.

S entuzijastičnim prokripto govorom, bivši predsednik SAD i kandidat na predstojećim izborima u novembru je nastojao da produbi svoje veze s industrijom koja je umorna od percipiranog progona od Bajdenove administracije i spremna je da potroši mnogo kako bi osigurala prijateljskiju publiku u Vašingtonu, prenosi portal Biznis.

Trampovi komentari na godišnjoj bitkoin konferenciji u Nešvilu, prvi put za predsedničkog kandidata velike stranke, označili su zaokret za čoveka koji je pre samo tri godine kritikovao bitkoin kao „prevaru“ koja preti američkom dolaru.

Pozitivni efekat Trampove izjave pomogao je da bitkoin dostigne šestonedeljni maksimum u ponedeljak, nakratko dostižući 70.000 dolara, blizu svog rekordnog maksimuma od nešto više od 73.000 dolara.

Kripto-tržište se suočilo sa „brutalnim napadom“ aktuelne američke administracije i Komisije za hartije od vrednosti i berzu (SEC), ocenila je venture kapital firma Andrisen Horovic, koja se predstavlja kao najveći svetski kripto-investitor.

Ostali veliki donatori Trampa, uključujući glavnog izvršnog direktora Kantora Ficdžeralda, pridružili su se učesnicima u Nešvilu zajedno sa pristalicama koje su nosile crvene kape „Make Bitcoin Great Again“. Istovremeno, Tesla sajbertrak, koji promoviše bitkoin, kružio je konferencijom u Nešvilu.

Trampova kampanja za prihvatanje kriptovaluta traje već nekoliko meseci. On je rekao da je njegova kampanja primila više od 25 miliona dolara u kripto-donacijama. Njegov kandidat za potpredsednika Džej Di Vens (JD Vance) poseduje 250.000 dolara u bitkoinu.

 

Reklame

Povezane vijesti

Ova zemlja je sada najveći kupac zlata na svetu

Cene zlata su na rekordnom nivou, a razlog za...

Egipat glavni na listi Rusije

Trgovinski promet između Rusije i Egipta porastao je za...

Deficit SAD 1.900.000.000.000 dolara

Američki budžetski deficit primakao se pred kraj fiskalne godine...

Velika Britanija pred bankrotom?

Predviđa se da će se britanski državni dug skoro...

Tramp najavio pokretanje nove platforme za kripto valute

VAŠINGTON - Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država i kandidat...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име