12.1 C
Bijeljina
понедељак, септембар 16, 2024
NaslovnaSvijetEkonomijaPlata od čak 1,6 miliona, plus bonusi

Plata od čak 1,6 miliona, plus bonusi

Datum:

Starbaks je ponudio dolazećem izvršnom direktoru i predsedavajućem Brajanu Nikolu povećanje plate i značajne jednokratne nagrade kako bi ga privukao iz njegove prethodne uloge izvršnog direktora u Chipotle Mexican Grill.

Nikol će zvanično preuzeti kormilo u posrnulom lancu kafića 9. septembra. Kao izvršni direktor, biće zadužen za preokretanje padajuće prodaje kompanije, poboljšanje iskustva kupaca u prodavnicama i pronalaženje rešenja za njeno poslovanje u Kini koje se suočava s poteškoćama. To je veliki poduhvat — za koji će biti dobro nagrađen.

Starbaks je u sredu otkrio Nikolov plan nadoknade. Većina njegovog kompenzacionog paketa sastoji se od akcija koje se vremenom aktiviraju i zavise od ciljeva poslovanja kompanije i drugih merila. U prvoj godini, njegov paket naknada mogao bi vredeti čak 116,8 miliona dolara ako kompanija dostigne svoje ciljeve i ako se sve akcije aktiviraju.

Nikol će primati osnovnu platu od 1,6 miliona dolara godišnje, s mogućnošću da zaradi do 7,2 miliona dolara više u gotovini. Takođe će biti podoban za godišnje nagrade u akcijama u vrednosti do 23 miliona dolara.

Za napuštanje Chipotlea, Niccol će dobiti bonus od 10 miliona dolara u gotovini i 75 miliona dolara u akcijama, kako bi se nadoknadilo ono što gubi svojim odlaskom iz lanca burrito restorana. Akcije će se aktivirati tokom perioda od tri do četiri godine, u zavisnosti od poslovanja kompanije i Niccolovog mandata.

„Brajan Nikol se dokazao kao jedan od najučinkovitijih lidera u našoj industriji, stvarajući značajan finansijski povrat tokom mnogih godina“, izjavio je Starbaks.

„Njegova kompenzacija u Starbaksu direktno je vezana za poslovanje kompanije i zajednički uspeh svih naših interesnih grupa. Uvereni smo u njegovu sposobnost da donese dugoročnu, trajnu vrednost za naše partnere, kupce i akcionare“.

Reklame

Povezane vijesti

Deficit SAD 1.900.000.000.000 dolara

Američki budžetski deficit primakao se pred kraj fiskalne godine...

Velika Britanija pred bankrotom?

Predviđa se da će se britanski državni dug skoro...

Tramp najavio pokretanje nove platforme za kripto valute

VAŠINGTON - Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država i kandidat...

Njemački auto-giganti u grdnim problemima

U utorak su na Frankfurtskoj berzi najviše pale deonice...

Ilon Mask uskoro postaje prvi bilioner na svijetu

Američki biznismen Ilon Mask je na putu da do...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име