9.9 C
Bijeljina
петак, октобар 18, 2024
NaslovnaSvijetEkonomijaKako je Mask izgubio milijarde dolara

Kako je Mask izgubio milijarde dolara

Datum:

Daljnji problemi i kritike došli su zbog tvrdnji da platforma pojačava širenje dezinformacija, uključujući netačne informacije uoči američkih predsedničkih izbora.

Fidelity Investment je smanjio vrednost svog udela u bivšem Twitteru, danas platformi X. Time su zapravo otkrili i koliko je vrednost te društvene mreže pala otkako ju je u oktobru 2022. za 44 milijarde dolare preuzeo Ilon Mask, piše ICT Business.

Fidelityjev udeo u X-u sada je vredan oko 4,19 miliona dolara, što znači da cela kompanija vrijedi oko 9,4 milijarde dolara. Naime, Fidelity je uložio 19,6 miliona dolara u Twitter, ali ulog se nije isplatio pa je ta kompanija ostala bez 79 posto novca.

Od Maskove kupovine X-a za 44 milijarde dolara, platforma je doživela značajne promene. Prihodi su pali 50 posto, što je Mask pripisao masovnom gubitku oglašavanja. Firma je takođe naišla na kritike korisnika zbog promena u samom pristupu korisnicima, poput pokretanja premijum pretplatničke usluge koja nudi oznake za verifikaciju i mogućnost uređivanja objava.

Daljnji problemi i kritike došli su zbog tvrdnji da platforma pojačava širenje dezinformacija, uključujući netačne informacije uoči američkih predsedničkih izbora.

Reklame

Povezane vijesti

Čovek osuđen na tri godine zatvora zbog prevare dobitnika lutrije

Stanovnik Soluna osuđen je na tri godine i tri...

Francuzi zatvaraju skijalište na Alpama

Francusko alpsko skijalište Alpe du Grand Sere objavilo je...

Britanska funta u problemu

Britanska funta je danas značajno pala u odnosu na...

Čokolada ponovo poskupljuje

Čokolade bi ponovo mogle da poskupe jer su cene...

Štrajk koji prijeti da parališe SAD

Hiljade radnika na dokovima od Mejna do Teksasa stupilo...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име