16 C
Bijeljina
петак, септембар 20, 2024
NaslovnaSportFudbalZvezda zasjela na prvo mjesto Superlige: Radnički ponovo srušen u Nišu

Zvezda zasjela na prvo mjesto Superlige: Radnički ponovo srušen u Nišu

Datum:

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Radnički u Nišu rezultatom 2:0 (1:0), u meču 23. kola Superlige Srbije i tako su zaseli na vrh tabele domaćeg šampionata.

Posle 172. večitog derbija, gde su Crvena zvezda i Partizan odigrali nerešeno (2:2), crno-beli imali su veliki kiks u Humskoj protiv Napretka, pošto su Kruševljani slavili rezultatom 1:0.

Tako je pred meč Zvezde razlika ostala jedan bod u korist Partizana i crveno-beli takvu šansu za vrh tabele nisu ispustili.

Pobedili su Nišlije i sada imaju dva boda više od večitog rivala i pol poziciju u trci za titulu šampiona Srbije

Vladan Milojević odlučio je da napravi dve promene u odnosu na večiti derbi, uz prinudnu izmenu, pošto je Spajić prešao na levog štopera, a Điga zaigrao na desnom, s obzirom da je kapiten Aleksandar Dragović povređen.

Šljivić je kao bonus zamenio Stamenića, dok je umesto Mirka Ivanića priliku od starta dobio Piter Olajinka.

Zvezda je dominirala od prvog minuta u Nišu i domaćin maltene nije prelazio polovinu terena protiv aktuelnog šampiona Srbije.

Kružila je Zvezda oko gola rivala, a do prve prave prilike stigla je u 24. minutu. Prethodno su sa distance pokušavali Hvang, Kanga i Olajinka, ali su njihovi šutevi završavali ili preko ili pored gola.

Šljivić je imao sjajnu priliku da u 24. minutu donese prednost. Gađao je sa desetak metara u gornji levi ugao, ali je lopta otišla tik iznad prečke.

Pet minuta kasnije, istakao se golman domaće ekipe Stevanović. Hvang se namestio na svoju omiljenu poziciju, ivicu kaznenog prostora, gađao je u rašlje, ali je loptu iz gornjeg levog ugla na neverovatan način izvadio golman Radničkog iz Niša.

Ipak, u 34. minutu bio je nemoćan. Posle kornera, lopta se odbila do Kange, Gabonac je šutirao, lopta je na putu do mreže zakačila Bakića, prevarila golmana i završila u mreži.

Nišlije su morale da krenu u napad, pa je Cvetković u 43. minutu sjajno gađao sa 18 metara, ali je Glazer jednom maestralnom odbranom sprečio iznenađenje.

U nastavku je Petković bio usamljen na penalu i traljavo zakačio loptu, promašio zicer i Zvezda je preživela jedine pokušaje Radničkog, pa je na poluvremenu imala minimalnu prednost.

Mogao je Bukari u 48. minutu da duplira prednost, ali je gađao pored gola iskosa sa desne strane, sa nekih osam metara. Gađao je donji desni ugao, ali je lopta otišla tik pored leve stative.

I onda posle 20-ak minuta velike borbe, Omri Glazer imao je neverovatnu odbranu. Cvetković je posle sjajne finte izbacio čuvara, ubacio loptu na pet metara, gde Smajlagić gađa u gornji levi ugao, ali Glazer sa kontra noge jednom rukom brani i spasava Crvenu zvezdu.

Tačku na meč stavio je Aleksandar Katai u 87. minutu. Kroz noge defanzivca u donji desni ugao šalje loptu u mrežu sa 10 metara i rešava meč u Nišu.

Reklame

Povezane vijesti

Milojević: „Nećemo mi igrati finale Lige šampiona“; Laž: „Nevezano za ambijent“

Vladan Milojević i Bruno Laž, treneri fudbalera Crvene zvezde...

Opet ista priča u Ligi šampiona: Zvezda dobra ali gubi

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Benfike 2:1 u...

Sprečen haos „Torcide“ pred meč Zvezda – Benfika, oglasio se MUP Srbije

Pripadnici MUP-a su tokom vršenja granične kontrole lica i...

Sergej Jakirović više nije trener Dinamo: Presudili su mu poraz od Hajduka i blamaža u Minhenu

Bosanskohercegovački fudbalski stručnjak Sergej Jakirović više nije trener Dinama. Čelnici...

Dinamo ismijavaju na Internetu nakon debakla

Dinamo je usred Minhena primio devet komada od Bajerna...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име