17.7 C
Bijeljina
четвртак, септембар 19, 2024
NaslovnaSportKošarkaZvezda ispustila +18 protiv Makabija: Crveno-beli se definitivno oprostili od Evrolige

Zvezda ispustila +18 protiv Makabija: Crveno-beli se definitivno oprostili od Evrolige

Datum:

Crvena zvezda odigrala je utakmicu 29. kola Evrolige pred svojim navijačima i izgubila od ekipe Makabija rezultatom 80:84, po četvrtinama 21:17, 26:14, 14:22, 19:31.

Utakmica je počela nešto sporije, delovalo je kao da timovi odmeravaju snage. Odličan start utakmice imao je Luka Mitrović, kao i Bolomboj, a kasnije su se priključili Jago i Smart.

Delovalo je da niti u jednom trenutku nisu falili povređeni igrači, Makabi nije znao šta da radi u napadu, Zvezdina odbrana je izgledala neverovatno ubedljivo.

U drugoj četvrtini je u potpunosti zasijao fantastični Džavonte Smart, koji je sa nekoliko vezanih poena naterao Kataša na tajmaut. Ipak, ni to nije pomoglo Makabiju da se izvadi iz crne serije.

Bonzi Kolson je bio ubedljivo najaktivniji igrač Makabija, ali osim njega niko drugi nije pružio značajniju partiju. Lorenco nije postigao nijedan poen, Rivero samo jedan skok, Blat samo jedna trojka, a Boldvin preveliki broj promašaja, pa je razlika od 16 poena bila i realna i očekivana uz takvu igru Makabija.

Drugo poluvreme startovalo je jako loše za Zvezdu, Makabi je napravio jednu, kasnije će se pokazati ključnu, promenu u odbrani – Klivlenda su postavili na Jaga, a on je u nastavku utakmice odradio sjajan posao.

Veliki broj grešaka Zvezde nastavio se i u poslednjoj deonici. Smart, koji je igrao fantastično u prvom poluvremenu, tu igru nije uspeo da prenese u drugo. Jago se potpuno izgubio, a Hanga nije dorastao ulozi plejmejkera protiv ovako dominantnog i čvrstog protivnika.

Na pet minuta do kraja utakmice Jago je krenuo po skok, ali je dobio lakat u glavu od Kolsona i tu je ostao na terenu. Kasnije se uz lekarsku pomoć pridigao, ali je morao da napusti teren i ode u svlačionicu. Zvezda bez pleja nije mogla da privede utakmicu pozitivnom kraju i Makabi je slavio u ovom meču.

Igrač utakmice za Makabi bio je Džoš Nibo koji je postigao 18 poena i 13 skokova, od čega je osam bilo u fazi napada. Kolson je postigao 23 poena i pet skokova, a u završnici su se istakli Braun sa 10 poena i pet asistencija i Boldvin sa 14 poena, sedam skokova i pet asistencija.

U Zvezdi je najkorisniji bio Jago sa 20 poena i sedam asistencija, ali i pet izgubljenih lopti. Hanga je dodao 13 poena i sedam asistencija, Smart je dodao 12 poena i šest skokova, a Bolomboj 11 poena i osam skokova.

Zvezda svoj prvi naredni meč igra u ABA ligi protiv ekipe Cibone na gostujućem terenu, a već naredni se vraćaju u Beograd, gde će dočekati tim Panatinaikosa u 30. kolu Evrolige.

Reklame

Povezane vijesti

Mladi aktivisti pokrenuli inicijativu za otvaranje omladinskog centra u Bijeljini!

Trener Partizana Željko Obradović za grčke medije govorio je...

Haos u Koloradu: Derik Vajt učestvovao u tuči, udaren u glavu

Prvotimac Boston Seltiksa i reprezentativac Amerike Derik Vajt je...

Bogdanović surovo iskren: „Nije mi se to svidelo, nervira me“

Kapiten košarkaške reprezentacije Bogdan Bogdanović se prisetio Svetskog prvenstva...

Loša partija Zvezde u Moskvi protiv Zenita: Završen VTB kup

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Zenita iz Sankt...

Durent sastavio najbolju NBA petorku – nema Jokića

Američki košarkaš Kevin Durent objavio je svoju petorku od...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име