23.8 C
Bijeljina
четвртак, септембар 19, 2024
NaslovnaSportFudbalVažno saopštenje Partizana za meč sa Dinamom iz Kijeva: "Pod uslovnom smo...

Važno saopštenje Partizana za meč sa Dinamom iz Kijeva: „Pod uslovnom smo kaznom UEFA“

Datum:

Kako je već Telegraf najavio pre par dana, neće biti moguće prisustvo gostujućih navijača na utakmicama kvalifikacija za Ligu šampiona između Partizana i Dinama iz Kijeva.

Klub je danas to potvrdio zvaničnim saopštenjem. U njemu se apeluje na navijače Partizana da samostalno ne putuju u poljski Lublin, te da je sve dogovoreno sa Ukrajincima i sa UEFA.

Saopštenje prenosimo u celosti bez redakcijskih izmena.

– FK Partizan obaveštava javnost o dogovoru koji je postignut sa FK Dinamo Kijev a u vezi sa predstojećim utakmicama drugog kola kvalifikacija za UEFA Ligu šampiona koje će se odigrati 23. jula 2024. godine u Lublinu (Poljska) i 31. jula 2024. godine u Beogradu.

Na molbu FK Dinamo Kijev, kao domaćina prvog meča koji usled ratnih okolnosti u Ukrajni svoje mečeve igra u Poljskoj, i mogućih incidenata među navijačima, pogotovu odnosa navijačkih grupa dva kluba a naročito posle putovanja u Rusku Federaciju na fudbalski turnir, odlučeno je da se ni na jednom od dva meča (u Poljskoj i Srbiji) ne dozvoli prisustvo gostujućih navijača. Ova odluka je doneta uz preporuku i u koordinaciji sa lokalnim vlastima u Poljskoj i uz savete i odobrenje UEFA.

U skladu sa postignutim dogovorom, FK Partizan neće tražiti ulaznice za svoje navijače za utakmicu u Lublinu i apeluje na svoje pristalice da ne putuju samostalno u Poljsku.

FK Dinamo Kijev će se pridržavati istog dogovora i neće imati podršku svojih navijača na meču u Beogradu, na koji ima pravo iako je FK Partizan pod UEFA sankcijama.

Ova odluka je prvenstveno doneta u cilju osiguravanja bezbednosti svih učesnika u predstojećim mečevima i zbog sprečavanja potencijalnih incidenata koji naročito mogu uticati na FK Partizan koji je pod uslovnom kaznom UEFA. FK Partizan iskreno veruje da je ovaj dogovor u najboljem interesu oba kluba i da će biti dočekana sa razumevanjem od strane naših navijača – poručili su iz Partizana.

Reklame

Povezane vijesti

Sprečen haos „Torcide“ pred meč Zvezda – Benfika, oglasio se MUP Srbije

Pripadnici MUP-a su tokom vršenja granične kontrole lica i...

Sergej Jakirović više nije trener Dinamo: Presudili su mu poraz od Hajduka i blamaža u Minhenu

Bosanskohercegovački fudbalski stručnjak Sergej Jakirović više nije trener Dinama. Čelnici...

Dinamo ismijavaju na Internetu nakon debakla

Dinamo je usred Minhena primio devet komada od Bajerna...

„Žao mi je Luke Jovića; ja sam vođa – svi ostali rade za mene“

Zlatan Ibrahimović je govorio za medije u Italiji uoči...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име