20.5 C
Bijeljina
четвртак, септембар 19, 2024
NaslovnaSportFudbalUdarna vijest u Premijer ligi, bivšem šampionu Evrope oduzeti bodovi

Udarna vijest u Premijer ligi, bivšem šampionu Evrope oduzeti bodovi

Datum:

Nezavisni panel je zbog kršenja pravila finansijskog fer-pleja kaznio Notingem Forest oduzimanjem četiri boda, što je popularnim Šumarima značajno otežalo situaciju u borbi za opstanak u Premijer ligi.

Sačuvao je Notingem Forest nakon međusobnog okršaja na „Kenilvortu“ tri boda prednosti u odnosu na Luton, ali se ovog ponedeljka ipak našao ispod Šeširdžija i u zoni ispadanja zbog kazne uslovljene kršenjem finansijskih pravila.

Iako za sada ova informacija još uvek nije potveđena od strane Premijer lige, engleski mediji uveliko izveštavaju o kazni za Šumare i najavljuju njihovu žalbu. Kako se navodi, teško da će žalba ukinuti kaznu timu iz Notingema ali bi eventualno mogla da je ublaži kao u slučaju Evertona.

Čelnici Foresta su prilikom ranijeg saslušanja priznali da su kršili pravila finansijskog fer-pleja, a kao uzrok toga naveli su „problem u knjimama koji je nastavo nakon prodaje Brenana Džonsona, a koja nije ušla u račun“.

Šumari su odbili ponudu Brentforda početkom leta, koja je iznosila oko 35.000.000 evra, jer su smatrali da mogu bolje da prođu. A na kraju su u tome i uspeli pošto su od Totenhema dobili čak 15.000.000 više. Ipak, takvu odbranu nezavisni panel nije uvažio.

Notingem se našao u problemu sa finansijama jer mu je bilo dozvoljeno da napravi maksimalni minus od 63.000.000 evra, a klub je od promocije u Premijer ligu kupio 42 fudbalera za više od 250.000.000 evra, što je dovelo do disbalansa u računu

Reklame

Povezane vijesti

Sergej Jakirović više nije trener Dinamo: Presudili su mu poraz od Hajduka i blamaža u Minhenu

Bosanskohercegovački fudbalski stručnjak Sergej Jakirović više nije trener Dinama. Čelnici...

Dinamo ismijavaju na Internetu nakon debakla

Dinamo je usred Minhena primio devet komada od Bajerna...

„Žao mi je Luke Jovića; ja sam vođa – svi ostali rade za mene“

Zlatan Ibrahimović je govorio za medije u Italiji uoči...

Kejn napunio mrežu Dinama i oborio Runijev rekord

Fudbaler Bajerna iz Minhena Hari Kejn stigao je večeras...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име