13.8 C
Bijeljina
среда, септембар 18, 2024
NaslovnaSportTenisToni Nadal priznao: “Novak Đoković je GOAT”

Toni Nadal priznao: “Novak Đoković je GOAT”

Datum:

Srpski teniser Novak Đoković je došao do zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu, čime je uspeo da osvoji sve što se moglo osvojiti u ovom sportu. Jednostavno, više ne postoji stvar koju naš Nole nema u svojim vitrinama, zbog čega je legitimni GOAT.

Činilo se kao da su ga mnogi osporavali pre osvajanja tog zlata, da mu je nedostajalo i da su ga zbog toga unižavali u odnosu na Rafaela Nadala i Rodžera Federera. Ipak, više se nema kud, što je dokazao i sam Toni Nadal.

Ujak i nekadašnji trener Rafaela Nadala, jednog od najvećih rivala Novaka tokom karijere napisao je kolumnu za španski list „El Pais“, gde je istakao da je Novak Đoković jednostavno GOAT.

Alkarazov poraz zapravo nije poraz. Njegova srebrna medalja protiv najboljeg tenisera u istoriji zaslužuje naše divljenje – prvo je napisao Toni Nadal, koji je potom i nastavio.

Naš sjajni teniser poražen je u jednom tesnom i intenzivnom meču koji je otišao na Srbinovu stranu u dva taj-brejka. Istina je da je Španac bio glavni favorit da u svoju riznicu trofeja doda i zlato na Olimpijskim igrama, ali je ovoga puta igrao protiv Đokovića koji nas je podsetio na svoje najbolje verzije. Da je ijednu od njih uspeo da pretvori u brejk, mislim da bi pobedio.

Potom, Toni Nadal je zaključio da je Novak Đoković zapravo najbolji ikad.

Snimci suza Karlosa Alkaraza na terenu su jasan znak patnje i frustracije, ostavilo je to nama gorak ukus u ustima, ali to ne sme da nas prevari da je u pitanju poraz. Izgubio je meč koji je lako mogao da ode i na njegovu stranu, dok se isto tako borio za svaku loptu, držao je ceo stadion u neizvesnosti i svi su mogli da uživaju u sjajnom tenisu i njegovoj strasti. Njegovo srebro protiv najboljeg u istoriji apsolutno zaslužuje divljenje.

Reklame

Povezane vijesti

Nadal: „Federer je igrao najbolje, a najbolji svih vremena je…“

Nekadašnji trener Rafaela Nadala, Toni Nadal izjavio je da...

Siner podržao Federera: On je GOAT

Italijanski teniser Janik Siner vjeruje da je najveći svih...

Siner osvojio US Open i oborio rekord star 47 godina

Janik Siner je po prvi put u karijeri postao...

Arina Sabalenka osvojila US Open

Arina Sabalenka je nova šampionka US Opena. U velikom finalu,...

Šampionka US opena: „Đoković mi je idol, ja sam polu-Srpkinja“

Britanska teniserka srpskog porekla, Mika Stojsavljević (14), označila je...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име