17.1 C
Bijeljina
петак, октобар 18, 2024
NaslovnaSportTenisNovak će još čekati na 100. titulu! Bolan poraz Đokovića od Sinera

Novak će još čekati na 100. titulu! Bolan poraz Đokovića od Sinera

Datum:

Dok ga neki ispraćaju u penziju, Novak Đoković se i dalje bori za titule. U Šangaju mu je 100. u karijeri izmakla za baš malo pošto je Janik Siner slavio sa 7:6(4), 6:3, ali je srpski as i ovim turnirom i ovim mečom jasno rekao da je još u samom vrhu, među najboljima i da će doći i ta 100. titula, samo ćemo je sačekati još malo.

Bila je ovo borba kakva dolikuje finalu i okršaju najboljih najboljeg tenisera ikada i najboljeg trenutno. Svetski broj jedan je igrao sat i 40 istim intenzitetom, a srpski as je u drugom setu doživeo pad. Prevagu je doneo taj-brejk i taj jedan brejk u drugom setu.

Ovom pobedom je Janik izjednačio je njihov međusobni skor, sada su obojica po četiri puta slavila.

U tome je imao pomoć kondicionog trenera Marka Panikija i fizioterapeuta Ulisesa Badia, koji su do nedavno bili u Novakovom timu. Sigurno su i oni za italijanskog igrača imali korisne savete i ovoga puta su se radovali sa njim.

Obojica su grčevito držala svoj servis. Sjajnim početnim udarcima su dobijali gemove, ne ostavljajući mnogo šanse protivniku za kvalitetne riternova, a posebno ne za brejk. Tako smo gledali 12 gemova bez i jedne šanse za brejk.

Đoković je otvorio meč, poveo je sa 1:0, a Janik ga je u stopu pratio. Do 3:3 je bilo pomalo borbe i u Novakovim servis gemovima, ali od tada je on svoje dobijao sa nulom, što je bilo dobro jer se nije mučio, čuvao je snagu, ali nije bilo prostora da u rivalovim zapreti da dođe do prednosti.

Siner je imao više as poena (6:2) i više vinera (14:8), ali je i više grešio. Uz njegove greške i Novakov bolji drugi servis, ali i bolje riterniranje posle drugog servisa, te razlike su anulirane i vođena je jednaka borba, koja je prvi set uvela u taj-brejk.

Tamo je Janik bio dominantan, Poveo je sa 5:0, da bi mini-brejkom Novak došao do tri poena, ali je sjajan volej njegovom protivniku doneo tri set lopte, od kojih je on iskoristio drugu i došao je do vođstva.

I dok je prvi set rešavan vinerima, u drugom je opao tempo i duži poeni su završavani greškama. Novaku je sugerisano iz boksa da mora da povrati ritam na servisu, iako sam početak nije govorio da će do tog pada doći.

Siner je iskoristio to što je set otvoren na njegov servis i poveo je. Činilo se da će najbolji teniser u istoriji nastaviti da lako rešava svoje gemove, pošto je poveo sa 40:0, ali mu je koncentracija opala, a sa druge strane mreže su stizali sve bolji riternovi, pa smo videli prvo izjednačenje. Uspeo je Novak da se podigne brzo i da izjednači na 1:1, ali je već se u narednom gemu na njegov servis problem nastavio. Posle 30:0 za Sinera, došao je i prvi brejk, nakon prve brejk lopte na meču. Poveo je sa 3:1 Italijan i bilo je jasno da je naš as sa setom i brejkom manje u ozbiljnom problemu.

Njegova energija nije odavala utisak da je spreman da se brzo izdigne, činilo se da ga nešto muči, ređao je greške, pa je posle 38 minuta igre u ovom setu morao da servira za spas (5:2).

Publika je bila na njegovoj strani, želela je da se vrati, navijala je, a on je gem otvorio asom. Opet je, kao u prvom setu, ovaj deo igre dobio bez problema, ali je pritisak bio na njegovoj strani, morao je da se vadi, a Italijan je bio u jačem naletu.

Nije se predavao, ali dalje nije mogao, Janik je znao kako posao treba da privede kraju. Posle 96 minuta igre je imao dve set lopte i iskoristio je prvu. Tačku je na meč stavio asom, a onda je započeo slavlje.

Tako je Novaku prvi put posle četiri titule u Šangaju prvi put pripao niži stepenik pobedničkog postolja.

Reklame

Povezane vijesti

Karte za Nadalov posljednji meč dostigle nevjerovatnu cijenu na crnom tržištu

Cijene karata za potencijalni posljednji meč Rafaela Nadala u...

Đere ubjedljivom pobjedom prošao u drugo kolo ATP turnira u Stokholmu

Srpski teniser Laslo Đere plasirao se u drugo kolo...

Olga Danilović osvojila turnir u Španiji: Najbolji plasman u karijeri

Najbolja srpska teniserka, Olga Danilović osvojila je turnir u...

Đoković: Planiram da igram i sljedeće sezone

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da planira da...

Siner: Igrati protiv Novaka je jedna od najtežih stvari, on je legenda

Najbolji srpski teniser Novak Đoković poražen je sa 2:0...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име