29.3 C
Bijeljina
четвртак, септембар 12, 2024
NaslovnaSportTenisItalijan je znao da koristi nedozvoljena doping supstance?: Podatak zbog kojeg je...

Italijan je znao da koristi nedozvoljena doping supstance?: Podatak zbog kojeg je Sinerovo opravdanje malo vjerovatno

Datum:

Opravdanje kojim je Janik Siner uspio da izbjegne suspenziju iako je bio pozitivan na doping testu dovedeno je u pitanje.

U jednu ruku djeluje moguće da je, kako se Italijan pravdao, njegov fizioterapeut koristio kremu za rane koja sadrži klostebol, nedozvoljenu supstancu, i prenio je Sineru tokom Indijan Velsa.

Ali u drugu ruku ta priča jeste pomalo „klimava“, iako je u Sinerovom organizmu pronađen jako mali uzorak – jedan milijarditi dio – zabranjenog klostebola.

Nekoliko sati nakon ove šoknante vijesti, mediji su istražili koja je to krema koju je Sinerov fizio koristio, a u pitanju je, najverovatnije, trofodermin, krema koja sadrži klostebol i koristi se u Italiji.

Klostebol već neko vrijeme pravi ozbiljne probleme Italijanima, koji su jedni od rijetkih naroda koji tu supstancu i dalje imaju u slobodnoj prodaji za sportiste.

Problem postaje dodatno veći kada pogledamo sliku kreme trofodermin, pošto na kutiji kreme, pa i na kutiji spreja, stoji jasna poruka.

Screenshot

Nakon ove informacije postavljaju se tri jasna pitanja.

Prvo, kako je moguće da su, ako uzmemo Sinerovo opravdanje kao validno, iz njegovog tima toliko neodgovorni da čovjeku koji je u direktnom fizičkom kontaktu sa Janikom daju da koristi nešto što je bukvalno i nedvosmisleno doping?

Drugo, ukoliko je ovoliko lako zaključiti da je ta krema doping, te da Italijani godinama unazad padaju redom za doping baš zbog klostebola, kako je moguće da je ITIA progledala kroz prste Sineru, iako on lično nije znao da je bio dopingovan?

Treće, kako je moguće da drugi igrači, naravno manje poznati, dobijaju pozamašne suspenzije i kada nenamjerno budu izloženi nedozvoljenim supstancama, a Siner ne dobije praktično nikakvu kaznu? Isto tako, kako je moguće da neki igrači budu suspendovani iako nisu bili pozitivni na testu (slučaj Troicki), a neko ko je bio pozitivan, iako nenamjerni, ne dobije praktično nikakve sankcije?

Reklame

Povezane vijesti

Nadal: „Federer je igrao najbolje, a najbolji svih vremena je…“

Nekadašnji trener Rafaela Nadala, Toni Nadal izjavio je da...

Siner podržao Federera: On je GOAT

Italijanski teniser Janik Siner vjeruje da je najveći svih...

Siner osvojio US Open i oborio rekord star 47 godina

Janik Siner je po prvi put u karijeri postao...

Arina Sabalenka osvojila US Open

Arina Sabalenka je nova šampionka US Opena. U velikom finalu,...

Šampionka US opena: „Đoković mi je idol, ja sam polu-Srpkinja“

Britanska teniserka srpskog porekla, Mika Stojsavljević (14), označila je...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име