19.9 C
Bijeljina
четвртак, септембар 19, 2024
NaslovnaSportFudbalSarajevo nakon drame i penala izborilo drugo pretkolo Konferencijske lige

Sarajevo nakon drame i penala izborilo drugo pretkolo Konferencijske lige

Datum:

Nogometaši Sarajeva nakon skoro tri sata borbe izborili su drugo pretkolo Konferencijske lige. Bordo tim je eliminisao ekipu Aktobea nakon penala, a prethodno je dvomeč završen s ukupnih 3:3. Rezultat na penalima bio je 4:3 za Sarajevo

Utakmica je otvorena velikom šansom za Sarajevo već u prvoj minuti. Hamza Čataković je šutirao s vrha šesnaesterca, ali je pogodio stativu. U nastavku napada Francis Kyeremeh šutira preko gola.

Nastavila se sjajna igra Sarajeva, ali bez rezultata. Nizale su se šanse, a Kyeremeh je imao pravi zicer u 35. minuti kada je izašao sam pred golmana gostiju. Međutim, golman Šatskij je intervenisao u posljednji čas u situaciji „jedan na jedan“.

U 37. minuti sudija je odbio dosuditi jedanaesterac za Sarajevo, iako se činilo da je Giorgi Guliashvili dobio ozbiljan udarac. Tada je Koševo proključalo.

Kazna za promašaje stigla je u 41. minuti. Idris Umaev je pogodio nakon odličnog driblinga i poteza Amadoua Doumbouyaeja. Rezultatom 1:0 za Aktobe otišlo se na odmor.

Sarajevo je dodalo gas na otvaranju drugog dijela, a to se isplatilo u 57. minuti kada smo vidjeli najljepši detalj utakmice. Guliashvili je iz teške pozicije s desne strane postigao fantastičan pogodak za izjednačenje.

Aktobe je u toj situaciji morao krenuti na „sve ili ništa“, a rezultat je stigao u 76. minuti. Nesmotrenost odbrane Sarajeva skupo je plaćena, a loptu iz blizine u mrežu posprema Adilkan Tanžarikov. Lopta mu je pala na nogu usamljenom u petercu nakon kornera.

U 84. minuti Kyeremeh je imao šansu da riješi utakmicu. Driblingom se riješio dvojice čuvara iz Aktobea, ali je šutirao preko gola.

Regularni dio utakmice završen je rezultatom 2:1 za Aktobe, a ukupnim 2:2 u dvije utakmice, pa su tako uslijedili produžeci. I oni su bili veoma interesantni i efikasni.

Jayro je već u drugoj minuti produžetka sjajnim golom doveo Aktobe u vodstvo, ali je već u narednom napadu Renan Oliveira pogodio za novo poravnanje u produžecima.

Sarajevo je drugi produžetak odigralo s igračem manje jer je Đuričković dobio drugi žuti karton. Ipak, to se nije osjetilo na igri jer je Bordo tim izgledao bolje u polju tokom dodatnih minuta.

Golova više nije bilo u produžecima, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca, a tu se bolje snalazi ekipa Sarajeva za prolaz u drugo pretkolo.

Golman Sarajeva Emil Rockov pretvorio se u pravog junaka jer je odbranio dva penala igračima Aktobea. S druge strane, igrači Sarajeva su četiri puta pogodili s bijele tačke, a priliku da ovjeri plasman u drugo pretkolo Konferencijske lige imao je Elvir Duraković, koji je na kraju i pogodio.

Sarajevo će u drugom pretkolu već naredne sedmice igrati protiv Spartaka iz Trnave (Slovačka). Prvi duel igra se na Koševu 25. jula, a revanš sedam dana kasnije u Slovačkoj.

Rezultat i strijelci:

Sarajevo – Aktobe 2:3 (Guliashvili 57′, Renan 96′ / Umaev 41′, Tanžarikov 75′, Jairo 93′)

Ukupan rezultat: 3:3

Nakon penala: 4:3

Reklame

Povezane vijesti

Sprečen haos „Torcide“ pred meč Zvezda – Benfika, oglasio se MUP Srbije

Pripadnici MUP-a su tokom vršenja granične kontrole lica i...

Sergej Jakirović više nije trener Dinamo: Presudili su mu poraz od Hajduka i blamaža u Minhenu

Bosanskohercegovački fudbalski stručnjak Sergej Jakirović više nije trener Dinama. Čelnici...

Dinamo ismijavaju na Internetu nakon debakla

Dinamo je usred Minhena primio devet komada od Bajerna...

„Žao mi je Luke Jovića; ja sam vođa – svi ostali rade za mene“

Zlatan Ibrahimović je govorio za medije u Italiji uoči...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име