19.9 C
Bijeljina
четвртак, септембар 19, 2024
NaslovnaSportFudbalSaldanja spasilac Partizana: Gol u 93.minutu odlučio pobjednika na prvenstvenoj premijeri

Saldanja spasilac Partizana: Gol u 93.minutu odlučio pobjednika na prvenstvenoj premijeri

Datum:

Fudbaleri Partizana savladali su ekipu Napretka kao „gosti“ u Humskoj rezultatom 1:0 u okviru 1. kola Superlige, golom Mateuša Saldanje u trećem minutu nadoknade.

Partizan je do pobede došao sa igračem više pošto je Simović u 69. minutu pokazao Milošu Tošeskom direktan crveni karton, zbog opasnog starta nad Đurđevićem.

Brojčano slabiji gosti, u ovom meču domaćini, nisu izdržali, ostali su bez daha, i na kraju su, uprkos velikom naporu, poklekli pred sam kraj dodatnog vremena.

Da su ekipe ostale brojčano poravnate veliko je pitanje da li bi Stanojevićev tim uopšte slavio jer do gola maltene nije pokazao igru dostojnu vicešampiona države i učesnika kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona.

Nije ovo, jasno, bio Partizan kakav želi Stanojević, kakav žele navijači. Tromo, jalovo, bezidejno, sporo, sve je bilo onako kako ne treba da bude sa igrom crno-belih. 

A pred vratima je kijevski Dinamo, koji će se usrećiti ako mu se suprotstavi ovakav Partizan.

Crno-beli su krenuli silovito, Šćekić je već u 3. minutu pogodio prečku, potom su i gosti zapretili, ubrzo zatim i Kalulu, ali je taj buran početak brzo otišao u zavborav i zamenilo ga je dugo zatišje.

Rasplamsalo se tek u drugom poluvremenu.

Tandem Napretka Karaklajić – Bastajić mučio je defanzivce Partizana, ovaj potonji je mogao dva puta da zatrese mrežu i da se proslavi. Jednom mu je šut skinuo Jovanović, a prilikom druge šanse, još bolje, se ušeptrljao, amaterski izveo udarac u trenutku kada je bio sam.

Napredak je delovao solidno, organizovano, motivisano, bolje od Partizana u drugom poluvremenu međutim jedan nesmotren potez skupo ih je koštao.

Tošeski je zasrljao za loptom, otvorenim đonom pogodio Đurđevića i srušio koncepciju svog tima. Preostali deo meča bile su Viktorije pred golom Kruševljana, jalove doduše. Stanojević je izvršio svih pet izmena, uveo Natha, Severinu, Stjepanovića, još u poluvremenu Nikolića i Zahida, ali do gola Saldanje crno-beli praktično nisu iskreirali gol-šansu.

Delovalo je da Napredak može izaći sa bodom iz Humske.

I onda, kao toliko puta do sada, Saldanja se stvorio na pravom mestu, pokupio „otpadak“ od šuta Natha, i smestio loptu u mrežu, na radost solidnog broja navijača na južnoj tribini, kao i onih na zapadnoj (jedine tribine koje su bile otvorene za ovaj meč).

Partizan se mučio, Partizan je, na kraju, pobedio i upravo će samo trijumf da se pamti sa ovog meča.

Reklame

Povezane vijesti

Opet ista priča u Ligi šampiona: Zvezda dobra ali gubi

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Benfike 2:1 u...

Sprečen haos „Torcide“ pred meč Zvezda – Benfika, oglasio se MUP Srbije

Pripadnici MUP-a su tokom vršenja granične kontrole lica i...

Sergej Jakirović više nije trener Dinamo: Presudili su mu poraz od Hajduka i blamaža u Minhenu

Bosanskohercegovački fudbalski stručnjak Sergej Jakirović više nije trener Dinama. Čelnici...

Dinamo ismijavaju na Internetu nakon debakla

Dinamo je usred Minhena primio devet komada od Bajerna...

„Žao mi je Luke Jovića; ja sam vođa – svi ostali rade za mene“

Zlatan Ibrahimović je govorio za medije u Italiji uoči...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име