16 C
Bijeljina
петак, септембар 20, 2024
NaslovnaSportKošarkaRaspad Denvera, Jokić 34p – istorijski preokret Vulvsa, od -20 do finala...

Raspad Denvera, Jokić 34p – istorijski preokret Vulvsa, od -20 do finala Zapada!

Datum:

Košarkaši Denver Nagetsa neće braniti titulu šampiona NBA lige pošto su u odlučujućem, sedmom, meču poraženi na svom terenu od Minesote 98:90. Timu iz Kolorada u ovom susretu nije pomogla ni neverovatna partija Nikole Jokića koji je još jednom nosio svoj tim, ali to nije bilo dovoljno za trijumf.

Nervoza, odlične odbrane, promašaji, drama, preokret i pobeda Minesote. Tako bi najbolje moglo da se opiše sve ono viđeno u Bal Areni u meču sada već bivšeg šampiona NBA lige i uporne Minesote. Denver je imao +20 na startu treće deonice. Delovalo je da je meč praktično rešen, ali su gosti napravili seriju od 19:3 i vratili se u meč, koji su na kraju prelomili u svoju korist. Ono što bi trebalo napomenuti jesu role Taunsa, koji je svoj tim držao u igri u prvom delu, kao i role Gobera i Rida koji su u poslednjoj četvrtini ubacili po osam poena. Na drugoj strani, osim Nikole Jokića i Džamala Mareja, nije bilo raspoloženog igrača u timu Denvera.

U Denveru, Nikola Jokić je imao 34 poena, 19 skokova i sedam asistencija, pratio ga je Marej sa 35 poena. Porter je ubaacio sedam, Poup pet, a Gordon četiri poena.

Minesotu su do pobede predvodili Mekdenijels i Tauns sa po 23 poena, Edvards je ubacio 16, Gober 13, Konli 10, a Rid 11 poena.

Kada je o samom meču reč, na startu je viđen nervozan početak na obe strane. Posle dva minuta igre bez poena, Džamal Marej iz prvog šuta ubacuje trojku. Minesota polako pronalazi svoj ritam, a Denver, posle poena Jokića, vezuje nekoliko promašaja. Tako, posle 5 minuta igre, i vođstva gostiju od 9:5, trener Majkl Meoun traži tajm-aut.

Minesota nastavlja seriju na 8:0. Ali, asistencija Jokića za Poupa, a serija domaćih 7:0 vraća Denver na 10:12. Od tog momenta, Denver je igrao mnogo konkretnije, a razigrao se i Džamal Marej! Zvezda tima iz Kolorada upisala je tri trojke i ukupno 13 poena, pa je uz Jokića, bio najbolji pojedinac na startu meča i najzaslužniji za preokret i 24:15 posle prve četvrtine.

U nastavku, Denver igra mnogo bolje u odbrani, dok iInesota skoro četiri minuta ne uspeva da postigne poen. Domaći košarkaši to maksimalno koriste i preko Jokića, Mareja i Portera žuniora dolaze do prve dvocifrene prednosti na meču i 30:18. Delovalo je da će Denver doći do još ubedljivije prednosti, ali Mekdenijels upeva da vrati svoj tim u igru. Prvo je postigao trojku, a onda ukrao loptu i poentirao, pa posle novih poena, gosti prilaze na 34:29.

Ispostavilo se da se celo prvo poluvreme igralo u serijama dva tima. Tako, ponovo Denver pojačava ritam, vezuje devet poena za 43:29. Potom, Denver dolazi i do +15, ali Tauns uzvraća sa vezanih 5 poena, pa Meloun traži novi tajm-aut na 48:38. Zanimljivo, od tajm-auta Majka Melouna Denver vezuje 5 poena, počinje da igra još snažniju odbranu i Minesota ostaje bez poena do poluvremena. Denver ima prednost 53:38, a Nikola Jokić ovaj period završava sa 13 poena, 15 skokova i 5 asistencija.

U nastavku, ponovo Marej vezuje poene sa distance i enver dolazi do +20 i 58:38. Denver je igrao pametna udvajanja na Edvardsu i potpuno ga zaustavio, a ostatak tima nije uspevao da odgovori i dođe do poena.

Minesota je bila praktično slomljena, a onda se po ko zna koji put vratila. Jokić, Edvards, a onda i Marej promašuju trojke. Ipak, Mekdenijels je precizan i Minesota pravi seriju 12:1.

Naime, gosti prave seriju 15:1. U ovim trenucima Nagetsi su se potpuno pogubili, a koliko su bili inferiorni pokazuje i to što su skoro šest minuta bili bez koša iz igre. Uz to, Jokić je trojke šutirao 0/4, pa je usledio rezultatski egal u trećoj četvrtini, potpuno neočekivano. Minesota ukupno pravi seriju od 19:3 za sedam minuta.

Nastavila je Minesota furziozno i na startu poslednje četvrtine, pa tako, posle poena Mekdenijelsa, dolazi do vođstva 72:69. Ništa nije polazilo za rukom Denveru ovim momentima.

Minesota je preuzela kontorlunad utakmicom. Nikolu Jokića nije hteo šut sa distance, šutirao je 0/7 za tri poena, ali nije odustajao i uspeo je da veže dve trojke koje donose Denveru zaostatak od -3 poena, i 81:78.

Ipak, to je bilo sve u ovom meču od prošlogodišnjeg šampiona NBA lige. Minesota preko Edvardsa dolazi do 92:82 i +10, koje Denver nije uspeo da nadoknadi.

Reklame

Povezane vijesti

Mladi aktivisti pokrenuli inicijativu za otvaranje omladinskog centra u Bijeljini!

Trener Partizana Željko Obradović za grčke medije govorio je...

Haos u Koloradu: Derik Vajt učestvovao u tuči, udaren u glavu

Prvotimac Boston Seltiksa i reprezentativac Amerike Derik Vajt je...

Bogdanović surovo iskren: „Nije mi se to svidelo, nervira me“

Kapiten košarkaške reprezentacije Bogdan Bogdanović se prisetio Svetskog prvenstva...

Loša partija Zvezde u Moskvi protiv Zenita: Završen VTB kup

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Zenita iz Sankt...

Durent sastavio najbolju NBA petorku – nema Jokića

Američki košarkaš Kevin Durent objavio je svoju petorku od...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име