14.3 C
Bijeljina
четвртак, септембар 19, 2024
NaslovnaSportKošarkaPomoć za Emu Čehajić od košarkaških klubova iz Srpske i Federacija BiH:...

Pomoć za Emu Čehajić od košarkaških klubova iz Srpske i Federacija BiH: Sanjani i Prijedorčani ujedinjeni u jednom cilju

Datum:

Košarkaški klubovi „Sana“ iz Sanskog Mosta i „Hunters“ iz Prijedora, odigrali su humanitarnu košarkašku utakmicu, a u sklopu ovoga događaja prikupljeno je 12,5 hiljada maraka u svrhu liječenja Sanjanke, Eme Ćehajić.

Utakmica je odigrana u sportskoj dvorani u Sanskom Mostu, pred velikim brojem gledalaca i još jedan je primjer uspješne saradnje sportskih klubova iz dva susjedna grada i entiteta.

„Kada smo čuli za ideju naših sportskih prijatelja iz Sanskog Mosta o odigravanju utakmice s humanitarnim predznakom, niti jednog trenutka se nismo dvoumili. Drago nam je što je sve uspjelo i da su prikupljena značajna novčana sredstva kako bi se pomoglo bolesnoj djevojci. Također, nadam se da su gledoci uživali u lijepoj utakmici i sportskoj borbi, rezultat je bio u drugom planu“, istakao je Siniša Šolaja, trener prijedorskih košarkaša.

Zadovoljstvo ovim događajem izrazili su i predstavnici domaćina, a trener Omladinskog košarkaškog kluba „Sana“, Husein Kadirić, zahvalio je sportskim prijateljima iz Prijedora. „Poslije dugo godina mi smo ponovo oformili seniorski tim i imamo ambicije da započnemo takmičenje u narednom periodu. Sa prijateljima iz Prijedora odmah smo uspostavili kontakt i sportsku saradnju, oni imaju mlad i perspektivan tim koji se takmiči i do sada smo već odigrali četiri prijateljske utakmice“, istakao je Kadirić.

Inače, Ema Ćehajić je 30-godišnjakinja iz Sanskog Mosta koja je prije nekoliko mjeseci doživjela težak moždani udar od kojeg se oporavlja.

U međuvremenu, pojavila se nada za njeno ozdravljenje, odnosno komplikovanu operaciju koja bi se u maju trebala obaviti na klinici u njemačkom gradu Esenu. Operacija je veoma skupa, pa je pokrenuta humanitarna akcija kako bi se pokušala prikupiti potrebna sredstva za Emino ozdravljenje.

Reklame

Povezane vijesti

Mladi aktivisti pokrenuli inicijativu za otvaranje omladinskog centra u Bijeljini!

Trener Partizana Željko Obradović za grčke medije govorio je...

Haos u Koloradu: Derik Vajt učestvovao u tuči, udaren u glavu

Prvotimac Boston Seltiksa i reprezentativac Amerike Derik Vajt je...

Bogdanović surovo iskren: „Nije mi se to svidelo, nervira me“

Kapiten košarkaške reprezentacije Bogdan Bogdanović se prisetio Svetskog prvenstva...

Loša partija Zvezde u Moskvi protiv Zenita: Završen VTB kup

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Zenita iz Sankt...

Durent sastavio najbolju NBA petorku – nema Jokića

Američki košarkaš Kevin Durent objavio je svoju petorku od...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име