17.7 C
Bijeljina
четвртак, септембар 19, 2024
NaslovnaSportKošarkaPartizan može dalje ali zavisi od rezultata Efesa, Crvene zvezde i Baskonije

Partizan može dalje ali zavisi od rezultata Efesa, Crvene zvezde i Baskonije

Datum:

Srpski klubovi u Evroligi odigrali su mečeve 33. kola Evrolige, a učinak crveno i crno-belih je polovinačan. Sa jedne strane, Zvezda je posle drame poražena od Olimpijakosa, dok je Partizan slavio u Berlinu.

Sa jedne strane, crveno-beli su igrali meč za čast i prestiž. Tim Janisa Sferopulosa pre ovog duela imao je skor od 11 pobeda i 21 poraza, a novi izgubljeni meč usledio je posle odične igre i borbe od prvog do poslednjeg momenta. Na samom kraju, košarkaši Olimpijakosa su se bolje snašli i upisali svoj 21. trijumf koji im donosi nastavak potere za 4. mestom. Trenutno Olimpijakos je na deobi pete pozicije sa Fenerbahčeom, koji svoj meč igra ovog petka protiv Efesa.

Zvezda naredni meč Evrolige igra za sedam dana protiv Anadolu Efesa, a ta bi pobeda mogla biti značajna za Partizan, koji se bori za 10. mesto i plej-in.

Naime, kada je reč o crno-belima, pobeda u Berlinu protiv Albe 94:83 znači i nastavak sna za Top 10 fazu Evrolige. Trenutno, izabranici Željka Obradovića ostvarii su 15 pobeda i imaju 18 poraza. Ono što crno-belima ide na ruku jeste poraz Žalgirisa od Monaka, kao i Valensije od Asvela. Dva tima su praktično izbačena iz trke. Naime, Litvanci su eliminisani iz trke za Top 10 pošto je Partizan slaviou Berlinu i ima bolji skor, a španski tim ima teoretske šanse za prolaz dalje pošto mu je potrebno da Efes bude dva puta u nizu poražen, a da upotom tim Aleksa Mumrua uvbeldjivo slavi u Beogradu protiv crno-belih.

Sada, čekaju se rezultati utakmica Efesa, koji igra sa Fenerbahčeom, a u poslednjem kolu i sa Crvenom zvezdom. Baš taj poslednji meč koji turski tim igra sa Večitim rivalom mogao bi i da bude presudan, a Zvezda bi mogla da pomogne pobedom na svom terenu.

Kada se sve sumira, Paritzan je trenutno na 10. mestu, sa utakmicom više od Efesa, koji jedino ima bolji skor od srpskog tima.

Kako bi prošao dalje, Paritzanu je potrebno da slavi protiv Valensije u poslednjem kolu i nada se jednom porazu Efesa u dva meča, ili porazima Baskonije u preostala dva duela koje igraju.

Reklame

Povezane vijesti

Mladi aktivisti pokrenuli inicijativu za otvaranje omladinskog centra u Bijeljini!

Trener Partizana Željko Obradović za grčke medije govorio je...

Haos u Koloradu: Derik Vajt učestvovao u tuči, udaren u glavu

Prvotimac Boston Seltiksa i reprezentativac Amerike Derik Vajt je...

Bogdanović surovo iskren: „Nije mi se to svidelo, nervira me“

Kapiten košarkaške reprezentacije Bogdan Bogdanović se prisetio Svetskog prvenstva...

Loša partija Zvezde u Moskvi protiv Zenita: Završen VTB kup

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Zenita iz Sankt...

Durent sastavio najbolju NBA petorku – nema Jokića

Američki košarkaš Kevin Durent objavio je svoju petorku od...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име