14.3 C
Bijeljina
четвртак, септембар 19, 2024
NaslovnaSportOstali sportoviMiloš Biković podržao Majdova: "Blaženi ste kad vas sramote zbog mene"

Miloš Biković podržao Majdova: „Blaženi ste kad vas sramote zbog mene“

Datum:

Miloš Biković oglasio se i podržao srpskog džudistu Nemanju Majdova nakon što je suspendovan na pet meseci zbog kršenja kodeksa Međunarodne džudo federeracije.

Srpski borac sve je objavio na društvenim mrežama, nakon čega je dobio veliku podršku sunardonika.

Majdov se prekrstio pre borbe sa Teodorisom Celidisom i time prekršio Etički kodeks Međunarodne džudo federacije. Tada je dobio upozorenje da bi mogao da bude sankcionisan – s obzirom na to da je prema pravilniku zabranjeno pokazivati bilo kakav predmet, znak ili religiozni gest ili pokret bilo kakvog oblika pre, tokom ili posle borbe ili tokom formalnih ceremonija – a sada je došla i kazna.

Srpskom reprezentativcu izrečena je petomesečna suspenzija, što znači da on u tom periodu neće moći da učestvuje ni na jednom turniru, kampu ili pripremama.

Nakon što je sve javno objavio, 28-godišnjak je dobio veliku podršku poznatih sunarodnika.

Na društvenim mrežama se oglasio i poznati glumac Miloš Biković, koji je na ruskom napisao da je Majdov suspendovan zbog toga što se prekrstio, a onda je citirao 11. i 12. stih Jevanđenja po Mateju, kada se Isus Hristos obraćao ljudima u čuvenoj besedi na gori:

„Blaženi ste kada vas sramote i progone i lažući govore protiv vas svakojake rđave riječi, zbog mene. Radujte se i veselite se, jer je velika plata vaša na nebesima, jer su tako progonili i proroke pre vas“.

Biković je svemu tome dodao i poruku na srpskom: „Podrška za brata!“

Podsećamo, u svojoj objavi Majdov je istakao da u odgovoru na upozoravajuće pismo nije želeo da se izvinjava zbog svog postupka.

„Istina, u odbrambenom pismu disciplinskog postupka nisam hteo da se izvinim zbog krštenja, i naravno da nisam, niti ću ikada. Gospod mi je dao sve, kako privatno tako i za moju karijeru, i on je za mene broj 1 i ponosim se time. I to se nece promeniti niti pod kojim uslovom. Slava Mu i hvala na svemu. Odmorićemo do tada, a onda se vraćamo uz pomoć Gospoda našeg Isusa Hrista u novi početak i nove pobede.“

Reklame

Povezane vijesti

Maja Ognjenović odlazi u penziju: „Osijećam da je vrijeme“

Čuvena srpska odbojkašica Maja Ognjenović najavila je odlazak u...

Kakav peh!: Slijepoj paraolimpijki oduzeta medalja

Španska maratonka Elena Kongost bila je nadomak osvajanja bronzane...

Adriana Vilagoš oborila nacionalni rekord u Zagrebu!

Srpska atletičarka Adriana Vilagoš ponovo je briljirala na međunarodnoj...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име