13.8 C
Bijeljina
уторак, септембар 17, 2024
NaslovnaSportOstali sportoviAdriana Vilagoš oborila nacionalni rekord u Zagrebu!

Adriana Vilagoš oborila nacionalni rekord u Zagrebu!

Datum:

Srpska atletičarka Adriana Vilagoš ponovo je briljirala na međunarodnoj sceni, oborivši nacionalni rekord u bacanju koplja!

Na 74. memorijalu „Boris Hanžeković“ u Zagrebu, Adriana je bacila koplje na daljinu od 65,64 metra, čime je za četiri centimetra popravila svoj prethodni rekord postavljen 25. avgusta u Hožovu, Poljska, kada je ostvarila rezultat od 65,60 metara.

Ovaj impresivan nastup dolazi nakon njenog učešća na Olimpijskim igrama, koje je očigledno bilo samo prolazan peh. Adriana je još jednom potvrdila da pred njom stoje veliki uspesi, a današnji rezultat samo je nagoveštaj onoga što možemo očekivati u budućnosti.

Vilagoš, rođena 2. januara 2004. godine, već je dvostruka osvajačica srebrne medalje na Evropskom prvenstvu, kao i dvostruka svetska šampionka u konkurenciji do 20 godina, te evropska prvakinja u istoj kategoriji. Današnjim bacanjem ne samo da je popravila svoj lični rekord, već je dodatno učvrstila svoje mesto među najperspektivnijim atletičarkama na svetskoj sceni.

Na memorijalu „Boris Hanžeković“, najstarijem sportskom događaju u Hrvatskoj, koji se održava od 1951. godine u znak sećanja na Borisa Hanžekovića, ubijenog u Drugom svetskom ratu, Adriana je oborila rekord u svom trećem pokušaju.

Nakon što je prethodno bacila 64,45 i 63,20 metara, rekordni hitac od 65,64 metra usledio je iz trećeg pokušaja. Vilagoš je nastavila sa sjajnim serijama, te je u četvrtom pokušaju ostvarila daljinu od 64,70 metara, čime je pokazala da se nalazi u izvanrednoj formi.

Reklame

Povezane vijesti

Miloš Biković podržao Majdova: „Blaženi ste kad vas sramote zbog mene“

Miloš Biković oglasio se i podržao srpskog džudistu Nemanju...

Maja Ognjenović odlazi u penziju: „Osijećam da je vrijeme“

Čuvena srpska odbojkašica Maja Ognjenović najavila je odlazak u...

Kakav peh!: Slijepoj paraolimpijki oduzeta medalja

Španska maratonka Elena Kongost bila je nadomak osvajanja bronzane...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име