23.8 C
Bijeljina
четвртак, септембар 19, 2024
NaslovnaSportOlimpijske Igre 2024Srbija poražena od Mađarske, u 1/4 finalu mogući rivali Hrvatska ili Italija

Srbija poražena od Mađarske, u 1/4 finalu mogući rivali Hrvatska ili Italija

Datum:

Vaterpolisti Srbije porazom su završili učešće u grupi B Olimpijskih igara.

U borbi za treće mesto bolji su bili Mađari rezulatom 18:13 (2:4, 7:3, 6:2, 3:4).

Dušan Mandić je postigao pet golova i ukupno stigao do 20. na turniru čiji je najbolji strelac. Ćuk je dodao tri, a Vico dva.

Kod Mađara su se istakli Gergo Zalanki i njegov imenjak Fekete sa po četiri gola.

Kao da je čitav nastup „delfina“ u Parizu stao u jedan meč. Od sjaja do očaja i potom pokušaji da se ispravi ono što se više ne da popraviti.

Sjajno su igrači Uroša Stevanovića otvorili meč i posle uvodnih osam minuta imali dva gola prednosti. Šteta te je usledio veliki pad.

Mađari su se razigrali, za minut igre u nastavku izjednačili, potom i preokrenuli. „Delfini“ su primili čak sedam golova za osam minuta druge deonice, ali ih je najviše potresao poslednji.

Tada je Deneš Varga iskoristio veliku grešku našeg tima i uz zvuk sirene postigao pogodak sa više od polovine terena rastojanaja.

„Delfini“ se nisu psihički oporavili od tog pogotka, te je usledila još jedna deonica koja je ubedljivo pripala Mađarima, kada su otišli na šest golova prednosti i praktično okončali bilo koju neizvesnost na ovom meču.

Srbija će u četvrtfinalu igrati sa prvoplasiranim iz grupe A. To je trenutno Italija sa 11 bodova, ali oni tek treba da igraju sa Grcima koji bi mogli da ih prestignu u slučaju pobede.

Rival bi mogla da bude i Hrvatska u slučaju da pobede SAD, a Grčka dobije Italiju. Taj meč počinje u 18.30 i posle njega će sve biti jasno, ako ne i ranije u slučaju pobede „azura“ (15.10).

Meč ste mogli da pratite putem našeg bloga.

Reklame

Povezane vijesti

spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име