23.8 C
Bijeljina
четвртак, септембар 19, 2024
NaslovnaSportOlimpijske Igre 2024Srbija pobjedila Hrvatsku i osvojila zlatnu olimpijsku medalju: Delfini rasturili "barakude"

Srbija pobjedila Hrvatsku i osvojila zlatnu olimpijsku medalju: Delfini rasturili „barakude“

Datum:

Vaterpolo reprezentacije Srbije osvojila je zlatnu medalju na OI u Parizu pobjedom nad Hrvatskom 13:11.

Iako je Hrvatska povela 1:0, sjajno su Delfini uzvratili i odigrali najboljih 5 minuta, kada su preokrenuli na 5:1, da bi „barakude“ do kraja prve četvrtine smanjile na 5:2.

U drugoj četcrtini Hrvatska je uspjela da stabilizuje igru zahvaljujući Lorenu Fatoviću. Istina na drugoj strani je sjajno branio Radoslav Filipović, pa je na poluvremenu bilo, ista meta isto odstojanje 8:5.

Apsolutno isti radplet smo vidjeli u trećoj četvrtini, ponovo je završilo 3:3.U posljednji period se ušlo sa rezultatim 11:8.

Na startu su Hrvati bolji i smanjuju na 11:9 preko Josipa Vrlića. Selektor Uroš Stevanović shvata da je to ključni trenutak meča, pa traži tajm-aut na igrača više. Međutim, „delfini“ ne koriste taj napad i razbranio se Marko Bijač koji je u jednom napadu odbranio tri udarca.

Nakon nekoliko ispuštenih šansi, Hrvatske da smanji na samo gol razlike i to sa čovjekom više, na 3:13 sekundi do kraja Dedović pogadja za 12:9 i bilo je jasno da se Hrvatska više ne može vratitti u meč.

Na kraju je završilo 13:11 a pobjedu je ovjerio Miloš Ćuk. Ovo je treće uzastopno zlato za Srbiju na Olimpijskim igrama.

Reklame

Povezane vijesti

spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име