17.7 C
Bijeljina
четвртак, септембар 19, 2024
NaslovnaSportOlimpijske Igre 2024Srbija kroz dramu do pobjede protiv Portorika: Marinine lavice postigle samo 3...

Srbija kroz dramu do pobjede protiv Portorika: Marinine lavice postigle samo 3 poena u poslednjoj četvrtini!

Datum:

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije uspela je nekako da slavi protiv Portorika u prvom kolu na Olimpijskim igrama sa 58:55, iako su tokom čitavog meča vodili. Pred poslednjih 10 minuta je bilo čak i +19, ali je onda usledila negativna serija od sedam minuta bez koša, što je unelo dramu u meč.

Kakav meč smo gledali… Teško da je postojala osoba koja je mislila da će Srbija ući u dramu, nakon što su imali +20 na poluvremenu, pa čak i 19 poena pred poslednjih 10 minuta. Međutim, sve je to bilo kao rukom odnešeno zbog veoma slabe poslednje deonice, gde jednostavno lopta nije htela u koš.

Srbija je od gotovog napravila veresiju i to bukvalno.

Pre ove utakmice je Srbija bila veliki favorit, pogotovo zbog toga što su izabranice Marine Maljković u prethodnom međusobnom duelu slavile sa 52 poena razlike, činilo se da u tom smeru ide i ovaj meč, ali je sve nestalo u samo sedam minuta.

Šut naše selekcije je bio sjajan, funkcionisao je od samog početka, pa je Srbija napravila zalihu od čak osam poena u prvih 10 minuta. Moglo je biti ubedljivije, ali je postojala nonšalantnost u određenim delovima te prve deonice.

Već u drugoj četvrtini je Marina Maljković zategla odbranu svojih devojaka. Postojala je granitna, Portoriko je postigao samo četiri poena u prva dva minuta, nakon čega je čekala više od pola ove deonice na nove poene.

Za to vreme je šut i dalje išao, pa je naša selekcija napravila ogromnih 20 poena prednosti.

Reklame

Povezane vijesti

spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име