23.8 C
Bijeljina
четвртак, септембар 19, 2024
NaslovnaSportOlimpijske Igre 2024Skandal u Parizu: Uhapšen otac hrvatske zlatne olimpijke

Skandal u Parizu: Uhapšen otac hrvatske zlatne olimpijke

Datum:

Boris Matić, otac hrvatske džudistkinje Barbare Matić, koja je juče osvojila zlatnu olimpijsku medalju, priveden je danas u Francuskoj zbog sumnje na seksualni napad na volonterku zaduženu za smještaj gledalaca.

Ona je policiji prijavila da ju je otac Barbare Matić prisilno poljubio dok je slavio pobjedu svoje kćerke u četvrtfinalu takmičenja. Volonterka (24), šokirana ponašanjem oca zlatne hrvatske olimpijke, kaže da ga je pokušala odbiti, ali ju je on natjerao na poljubac.

Francuski BFMTV iz policijskih izvora bliskih slučaju doznaje da je otac Barbare Matić priveden u policijsku postaju 7. okruga u Parizu te da je trenutno pod istragom, nakon što je protiv njega zaprimljena prijava.

Kako navode, otac Barbare Matić još uvijek je u pariškom pritvoru.

Barbara Matić (29) osvojila je zlatnu olimpijsku medalju u judu u kategoriji do 70 kilograma.

Matić je pobijedila Njemicu Miriam Butkerajt i Hrvatskoj donijela drugo odličje na ovim Igrama.

Bronzu je osvojio Miran Maričić u finalu vazdušne puške na deset metara.

Splićanki, koja je bila prvi nositelj turnira, ovo je prva olimpijska medalja u trećem pokušaju, a dodala ju je impresivnom popisu osvojenih odličja na velikim takmičenjima.

Matić je dvostruka svjetska prvakinja, ove godine osvojila je i Evropsko prvenstvo, ima tri titule na Grand Slam turnirima, pet zlata na Grand Prixu, a uz sve to je i dvaput bila juniorska prvakinja.

Reklame

Povezane vijesti

spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име