17.7 C
Bijeljina
четвртак, септембар 19, 2024
NaslovnaSportOlimpijske Igre 2024"Pukla stotka": Srbija razbila Portoriko, Jokić asistenciju do tripl-dabla

„Pukla stotka“: Srbija razbila Portoriko, Jokić asistenciju do tripl-dabla

Datum:

Košarkaška reprezentacija Srbije pobjedila je Portoriko rezultatom 107:66 u drugom kolu turnira na Olimpijskim igrama.

Srbija je bez problema razbila Portorikance i iskalila bijes nakon ubedljivog poraza od Sjedinjenih Američkih Država i sada je korak bliža plasmanu u narednu rundu.

Sjajnu partiju su pružili Nikola Jokić, kao i Filip Petrušev.

Centarski tandem Orlova dominirao je od starta susreta a na kraju, Jokić je meč završio sa 14 poena, 15 skokova i 9 asistencija i nedostajala mu je samo jedna asistencija za tripl-dabl. Uz njega, Petrušev je upisao 15 poena i 9 skokova. Bogdanović i Micić su postigli 13, Avramović je dodao 12, a Milutinov 11 poena.

Od starta meča,  Jokić se potpuno podredio timu. Centar Srbije je bio izuzetno aktivan i u napadu i u odbrani i dodavanjima, skokovima i blokovima otvarao prostor ostatku tima za lake poene!

Tako, Petrušev je bio taj koji je šokirao rivala na startu! Na najbolji način je iskoristio sav prostor koji mu je otvorio Jokić i brzo je upisao 10 poena i 3 skoka, dok Jokić imao 6 skokova i četiri asistencije, bez poena.

U nastavku, Jokića je zamenio Milutinov. Posle treće trojke iz trećeg pokušaja Ortiza, selektor Pešić traži tajm-aut, a onda… Silovit odgovor Orlova. Prvo je Dobrić pogodio trojku, a onda su se nadovezali poenima Vasa Micić i Milutinov, koji je snažno zakucao i podigao klupu Srbije na noge.

Tako, Orlovi odlaze na velikih +19, i 39:20. Kada su se Jokić i Petrušev vratili u igru, viđena je slika sa početka meča. Iz napada u napad atraktivnim potezima su košarkaši podizali publiku na noge.

U nekoliko navrata, Nikola Jokić je laganim poenima pokazao zašto je trenutno najbolji košarkaš sveta.

I u nastavku viđena je slična slika, sa tim da je Jokić bio taj koji je potpuno preuzeo sve konceigre i potpuno dominirao. Jokić je u trećoj deonici stigao do 14 poena, 15 skokova i 9 asistencija i tako stao na korak od tripl dabla.

Njegova igra je pokrenula i sve oko njega koji su se razigrali i uvećavali prednost iz napada u napad za 76:51.

Do kraja, prednost Srbije je rasla za ubedlhjiv trijumf, prvi na ovogodišnjim Olimpijskim igrama!

Reklame

Povezane vijesti

spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име