23.8 C
Bijeljina
четвртак, септембар 19, 2024
NaslovnaSportOlimpijske Igre 2024Oglasili se iz tima Lane Pudar: Nije išlo onako kako smo željeli

Oglasili se iz tima Lane Pudar: Nije išlo onako kako smo željeli

Datum:

Lana Pudar, najbolja plivačica Bosne i Hercegovine završila je svoj nastup na Olimpijskim igrama u Parizu.

U svojoj omiljenoj diciplini 200 metara delfin nije uspjela plasirati se u finale. Osvojila je 12. mjesto, dok je ranije na 100 metara delfin bila 17.

Nakon završenog nastupa u Parizu, oglasili su se iz tima Lane Pudar.

„Polufinalnom trkom u disciplini 200 metara delfin, Lana Pudar je završila svoj nastup na Olimpijskim igrama Paris 2024. S vremenom 2:08.74 Lana je zauzela šesto mjesto u svojoj kvalifikacijskoj grupi i 12. mjesto u ukupnom plasmanu polufinala. Nakon prespavane noći, možemo reći da ovaj put nažalost nije išlo onako kako smo željeli. Tužni smo što ovaj težak put pun odricanja i velikih napora nije krunisan rezultatom kojim bi bili zadovoljni, jer Lanina postignuća iz prethodnog perioda podigla su vrlo visoko ljestvicu očekivanja. Jedan veliki trener je rekao; “Nikada sreća ne može biti tako velika kad pobijediš, koliko je razočarenje veliko kad izgubiš”, navode iz tima Lane Pudar.

„To je možda i najbolji opis emocija i osjećanja vrhunskih sportista i njihovih trenera. Ali sve je to sport, sve je to život. Ne ide uvijek kako planiramo i zamislimo. Ono što znamo i u što smo sigurni, da je još puno vrhunskih utrka i vrhunskih rezultata pred Lanom“, dodaju iz Laninog tima.

Oni su se zahvalili svima na podršci, te najavili planove za budućnost.

„Jedno veliko hvala svim divnim ljudima na velikoj podršci i bezbroj prelijepih poruka i poziva punih ljubavi i podrške. Privilegija i zadovoljstvo je imati ovakvu podršku! Sada slijedi odmor od svih trenažnih i takmičarskih nastupa, koji je prijeko potreban nakon ovog izuzetno dugog, napornog i stresnog perioda priprema i takmičenja“, ističu iz Laninog tima.

Reklame

Povezane vijesti

spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име