23.8 C
Bijeljina
четвртак, септембар 19, 2024
NaslovnaSportOlimpijske Igre 2024Odbojkašice Srbije ispale sa Olimpijskih igara! Italijanke "počistile" Gvidetijeve devojke

Odbojkašice Srbije ispale sa Olimpijskih igara! Italijanke „počistile“ Gvidetijeve devojke

Datum:

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbijeeliminisana je sa Olimpijskih igara u Parizu, porazom od selekcije Italije sa 3:0 u setovima.

Dobro su naše odbojkašice počele meč, a onda je Bjanka Buša svojim sjajnim servisom odlepila napšu selekciju na dva razlike.

Uključile su se u poentersku trku i Ognjenovićeva i Uzelac, te se naša slekcija odvojila i na četiri razlike. Držale su naše igračice prednost do drugog dela seta, kada su Italijanke uspele da stignu, pre svega na krilima Egonu i Antropove, koje su bile i te kako raspoložene.

Imale su Italijanke i set loptu, ali uspele su naše odbojkašice da produže igru, i odvedu set na razliku. Ipak, promašio je selektor Gvideti na poslednjem poenu, te je Italija povela – 26:24.

U drugom setu, gledali smo nešto drugačiji scenario, i činilo se da voda konstantno ide na vodenicu Italijanki.

Već u ranom delu seta, uspele su da dođu do prednosti, potom i da se odlepe dodatno, i odu na četiri razlike, a ključna stvar u tome bile su greške naših odbojkašica.

Kako je set odmicao, i prednost je rasla, te je ona došla i na pet razlike, koliko je na kraju i iznosila u završnici seta koji je pripao Italijankama – 25:20.

Najblistavija tačka kod italijanskog tima, bila je Paola Egonu, koja je već posle dva seta imala na svom kontu 14 osvojenih poena.

Treći set bio je u potpunosti na strani Italijanki, koje su od samog početka imale prednost, koja je u jednom momentu iznosila i sedam razlike.

Pokušale su naše odbojkašice u samom finišu da se primaknu, koliko, toliko, ali nije im to pošlo za rukom.

Na kraju, Italijanke su slavile – 25:20.

U polufinalu, Italija će igrati protiv Turske.

Reklame

Povezane vijesti

spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име