14.3 C
Bijeljina
четвртак, септембар 19, 2024
NaslovnaSportOlimpijske Igre 2024Novi poraz srpskog fudbala – Ajaks preveliki zalogaj za Vojvodinu

Novi poraz srpskog fudbala – Ajaks preveliki zalogaj za Vojvodinu

Datum:

Fudbaleri Vojvodine poraženi su od Ajaksa i u revanšu 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, ukupno 4:1, pa će dalje kroz Ligu konferencija gde ih čeka Maribor.

U prvoj utakmici u Amsterdamu „kopljanici“ su pobedili 1:0 tek golom u samoj završnici utakmice, a u Bačkoj Topoli, u zaista lepom ambijentu, bili su još ubedljiviji.

Strelci za goste u četvrtak uveče u Bačkoj ravnici bili su Šutalo u 53. minutu, Hato u 85. i Traore u drugom minutu nadoknade.

Gol nade za Novosađane zapravo je bio autogol Šutala na pokušaj centaršuta rezerviste Lazara Nikolića, u tom trenutku za 1:1. Igrao se 59. minut.

Bilo je to, ipak, sve, ili skoro sve, sa napadačkog repertoara Voše koja je pokazala sračnost, solidan kvalitet, borbu, ali da bi se eliminisao tim poput Ajaksa potrebno je mnogo više aduta.

Kvalifikacija za LE (revanš meč 2. kola)

Vojvodina – Ajaks 1:3 (prvi meč 0:1)
Strelci: Šutalo 53, Hato 85, Traore 90+2 – Šutalo ag. 59.
Stadion: „TSC Arena“ (Bačka Topola)
Sudija: Arda Kerdešler (Turska)

Vojvodian piše šesti uzastopni evro poraz, još jedan i za srpski fudbal čiji se klupski koeficijent može dodatno strmoglaviti usled serije neuspeha.

Bio je ovo inače šesti uzastopni evro poraz Novosađana. Crna serija se nije prekinula.

Na kraju lepa slika sa stadiona u Bačkoj Topoli – navijači Vojvodine aplauzima su nagradili igrače Božidara Bandovića za prikazano u dvomeču sa evropskim velikanom.

U isto vreme, Maribor je kao gost poražen od rumunske Krajove 3:2, ali ide dalje zbog pobede u prvoj utakmici od 2:0. Strelci za slovenački tim u revanšu bili su Iličić i Jakupović.

Vojvodina će definitivno moći da se pobije sa Mariborčanima koji su rival po meri Bandovićevog tima. Ajaks je, ipak, neka druga dimenzija.

Ostaje samo pitanje da li će u tom dvomeču trener Voše moći da računa na iskusnog Vukanovića koji je zbog povrede morao da izađe već u prvom poluvremenu meča sa Ajaksom.

I taj detalj je donekle poremetio koncepciju i napadački ritam igre Novosađana.

Sve u svemu, dvostruka pobeda Ajaksa čista kao suza ali i odlična partija srpskog tima u oba meča.

Reklame

Povezane vijesti

spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име