17.7 C
Bijeljina
четвртак, септембар 19, 2024
NaslovnaSportOlimpijske Igre 2024"Ne želimo da učestvujemo u ismijavanju hrišćanstva": Sponzor okreće leđa Olimpijskim igrama...

„Ne želimo da učestvujemo u ismijavanju hrišćanstva“: Sponzor okreće leđa Olimpijskim igrama zbog kontroverzne ceremonije

Datum:

Tehnološka kompanija „C Spire“, koja se bavi telekomunikacijom, povukla je svoje oglase sa Olimpijskih igara u Parizu 2024. nakon kontroverznog nastupa „drag queen“ i plesačica na ceremoniji otvaranja.

Kompanija je izjavila da je bila šokirana ismevanjem umetničkog dela „Tajna večera“ i da neće podržavati uvredljive sadržaje.

– Bili smo šokirani ismevanjem Tajne večere tokom ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Parizu. „C Spire“ će povući naše oglašavanje sa Olimpijskih igara – izjavila je kompanija.

Umetnički direktor ceremonije Tomas Džoli branio je performans kao simbol inkluzije, dok su religiozni konzervativci osudili nastup.

– Naša tema nije bila da budemo subverzivni. Nikada nismo želeli da budemo subverzivni. Hteli smo da razgovaramo o raznolikosti. Raznolikost znači biti zajedno. Želeli smo da uključimo sve, tako jednostavno. U Francuskoj imamo slobodu stvaranja, umetničku slobodu. Imamo sreće u Francuskoj što živimo u slobodnoj zemlji. Nisam imao nikakve posebne poruke koje sam želeo da isporučim. U Francuskoj, mi smo republika, imamo pravo da volimo koga želimo, imamo pravo da ne budemo vernici, imamo mnoga prava u Francuskoj, i to je ono što sam hteo da kažem –branio se Džoli.

Guverner Misisipija Tejt Rivs pozdravio je odluku „C Spire“-a kao ispravnu i prikladnu reakciju.

– Ponosan sam što vidim kako privatni sektor u Misisipiju spušta svoju nogu. Bog neće biti ismejan. „C Spire“ je povukao zdravorazumsku, odgovarajuću liniju – zadovoljan je Rivs.

Reklame

Povezane vijesti

spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име