19.9 C
Bijeljina
четвртак, септембар 19, 2024
NaslovnaSportOlimpijske Igre 2024Mučenje, varnice na klupi i Bogdanov doktorat: Srbija slavila, u četvrt-finalu protiv...

Mučenje, varnice na klupi i Bogdanov doktorat: Srbija slavila, u četvrt-finalu protiv Australije

Datum:

Reprezentacija Srbije savladala je u Lilu u posljednjem kolu grupne faze selekciju Južnog Sudana 96:85.

Krajnji rezultat ne pokazuje stvarna dešavanja na terenu. Naime Južni Sudan je do 32.minuta odlično parirao favorizovanoj Srbiji. Ipak zahvaljujući fenomenalnoj partiji Bogdana Bogdanovića, aktuelni svjetski vicešampion je zasluženo pobjedio. U finišu meča je čak imao prednost od 17 poena prednosti.

Srbija jeste dobila sva četiri perioda ali je osim posljednjeg uvijek dobijala sa minimalnom prednošću..

U nekoliko navrarta, primjećeno je da hemija u srpskom timu nije najbolja. U dva navrata je varničilo između Svetislava Pešića i Bogdana Bogdanovića.

Igrač Atlanta Houksa je bio ključna figura u redovima Srbije. Odigrao je maestralnu partiju. Vezao je dvije trojke na startu 4.perioda, što je Pešićevom timu donijelo razliku od +7. Bogdanović, je uspio da prestigne Miloša Teodosića po broju poena na vječnoj listi strelaca reprezentacije. Upisao je 30 poena uz četiri skoka i osam asistencija.Start posljednjeg perioda je bio ključan period igre. Bogdanoviću se pridružio u posljednjem periodu i Vasilije Micić, pa je Srbija na 3.minuta prije kraja stekla nedostižnih 17 poena viška.

Sokidnu partiju je pružio Nikola Jokić sa dabl-dabl učinkom, odnosno 22 poena, 13 skokova i četiri asistencije. Dvocifreni su bili još Vasilije Micić sa 15 poena uz po sedam skokova i asistencija, kao i Filip Petrušev sa 10 poena.

Kod Južnog Sudana se istakao se Karlik Džons koji je ostvario dabl-dabl učinak sa 17 poena, pet skokova i 10 asistencija, pratio ga je Marijal Šajok, koji je takođe ubacio 17 poena.

Reklame

Povezane vijesti

spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име