17.7 C
Bijeljina
четвртак, септембар 19, 2024
NaslovnaSportOlimpijske Igre 2024Košarkašice porazom završile grupnu fazu: Anderson briljirala, "Lavice" sa drugog mesta u...

Košarkašice porazom završile grupnu fazu: Anderson briljirala, „Lavice“ sa drugog mesta u četvrtfinale

Datum:

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Španije sa 70:62, u okviru trećeg kola grupne faze Olimpijskih igara u Parizu.

Ovo je bio direktan okršaj za prvo mjesto, te će tako Špankinje kao prve iz grupe u četvrtfinale, dok Srbija idu sa drugog mjesta.

Što se samog meča tiče, nije ovo bila dobra partija za izabranice Marine Maljković.

Od samog početka, bilo je primjetno da su rivalke nešto koncentrisanije i konkretnije, prije svega što se odrbane tiče, s obzirom na to da su srpske djevojke dosta teško dolazile do poena.

Ipak, nije to bilo toliko vidljivo u prvoj deonici koju je Španija dobila sa 16:13, ali potom, kako je vreme odmicalo, i te kako jeste.

Kako je vreme prolazilo, tako je i rasla prednost Španije, te su na poluvremenu imale devet poena viška Špankinje – 37:27.

Uslijedila je potom i vrlo loša treća dionica, u kojoj su srpske košarkašice postigle svega 10 poena, i to tek u drugom djelu dionice, a treba istaći da je Španija to iskoritila i povećala razliku, sa 18:10 u četvrtini.

Što se poslednje deonice tiče, kao da su se malo probudile naše košarkašice, ali bilo je već prekasno za to, te je Španija na kraju došla do trijumfa..Najefikasnija u redovima Srbjje bila je Ivon Anderson sa 18 postignutih poena, uz sedam asistencija, dok su u redovima pobjedničkog tima Konde ubacila 15, a Kasas 10 poena.

Srpske košarkašice tako kao druge iz grupe sa dvije pobjede i porazom idu u četvrtfinale, dok će Španija kao prva bez poraza proći dalje iz grupe A.

Reklame

Povezane vijesti

spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име