14.3 C
Bijeljina
четвртак, септембар 19, 2024
NaslovnaSportOlimpijske Igre 2024Košarkaši Francuske prvi finalisti OI: Njemačka stala posle 15 minuta

Košarkaši Francuske prvi finalisti OI: Njemačka stala posle 15 minuta

Datum:

Košarkaši Francuske su posle velike borbe savladali Nemačku 73:69, u okviru polufinala Olimpijskih igara.

Nemci su dobro otvorili meč, ali su mnogo loše odigrali u drugom poluvremenu. Uspeli su Francuzi da preokrenu u svoju korist i dođu do pobede. Vodila se velika borba u poslednjim minutima meča, kada je Nemačka uspela da se vrati iz dvocifrenog minusa, ali presudio je Ajzea Kordinije sa linije penala.

Ove dve reprezentacije su odmerile snage i u grupnoj fazi takmičenja, Nemačka je bila bolja, slavila je sa 85:71.

Najraspoloženiji u redovima Francuske je bio Geršon Jabusele sa 17 poena, sedam skokova i dve asistencije. Pratio ga je Ajzea Kordinije sa 16 poena, sedam skokova i dve asistencije

Dvocifreni su bili još Viktor Vembanjama sa 11 poena (4/17 iz igre) uz sedam skokova i četiri asistencije, kao i Matijas Lesor sa 10 poena i četiri skoka.

Kod Nemačke, Denis Šruder je ubacio 18 poena uz dva skoka i četiri asistencije, a dvocifren je bio i Franc Vagner sa 10 poena, devet skokova i tri asistencije.

Nemci su bolje ušli u meč, odlično su otvorili i u prva tri minuta došli do dvocifrene prednosti (2:12). Delovalo je kao da meč ide u smeru onoga iz grupne faze, gde su „razbili“ Francuze.

Izabranici Vensana Kolea su uspeli da se vrate u egal u završnici prve četvrtine, ali nova 5:0 serija je dovela Nemce do +7 (18:25).

Katastrofalno su Nemci odigrali drugu četvrtinu, došli su samo do osam poena, odnosno pogodili su dve trojke i jednu dvojku, dok su Francuzi u dve serije uspeli da se vrate u egal – 33:33.

Vodila se velika borba u trećoj četvrtini, utakmica je bila u egalu, a onda su Francuzi u završnici došli do +6 (56:50).

Tokom čitave četvrte četvrtine Francuzi su imali prednost, u jednom trenutku i maskimalnih +13 (66:53). Ipak, u završnici su Nemci uhvatili priključak i u poslednji minut ušli sa -2 (70:68).

Usledila je penal završnica, koja je pripala Francuzima, koji su obezbedili plasman u finale – 73:69.

Reklame

Povezane vijesti

spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име