16 C
Bijeljina
петак, септембар 20, 2024
NaslovnaSportOlimpijske Igre 2024Kanada eliminisala Španiju – kraj za evropskog šampiona!

Kanada eliminisala Španiju – kraj za evropskog šampiona!

Datum:

Košarkaši Kanade pobedili su Španiju rezultatom 88:85 u poslednjem meču grupne faze na Olimpijskim igrama..

Košarkaši Grčke pobedili su Australiju na Olimpijskim igrama rezultatom 77:71 u poslednjoj utakmici grupne faze što je uticalo i na ovaj meč.

Australija i Grčka su gledali susret Španije i Kanade sa posebnom pažnjom jer im je trebala pobeda Kanađana za njihov prolaz u narednu rundu takmičenja.

Kanadska selekcija je uspela da ih obraduje i savladali su Špance rezultatom 88:85, a sada se čeka duel Srbije i Južnog Sudana u subotu uveče kako bi se skroz znali svi putnici u nokaut fazu Olimpijskih igara.

Ovo je bio poraz koji je „lansirao“ Australiju i Grčku ka drugoj fazi košarkaškog turnira Olimpijskih igara, ali da bi se tamo i našli potrebno im je da Srbija pobedi Južni Sudan u subotu.

Što se tiče Kanade, njih je do ove pobede i prvog mesta u grupi vodio Šej Gildžes Aleksander sa 20 poena, 3 skoka i 2 asistencije, 18 poena upisao je Endru Nembhard, a 16 Ar Džej Beret i treba spomenuti Dilona Bruksa koji je postigao 13 poena.

U redovima Španije, videli smo sjajnog Darija Brisuelu koji je za 14 minuta na parketu imao 17 poena, bio najefikasniji i bio glavni „krivac“ za veliki povratak Španije.

Ispratili su ga Serhio Ljulj sa 13 poena, Aleks Abrines sa 12, odnosno Vili Ernangomes i Haime Pradilja sa po 10 postignutih poena.

Ovo je bio poslednji meč u karijeri Rudija Fernandesa, dok je Serhio Ljulj odigrao poslednju utakmicu u reprezentaciji Španije

Reklame

Povezane vijesti

spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име