17.7 C
Bijeljina
четвртак, септембар 19, 2024
NaslovnaSportOlimpijske Igre 2024Ivana Španović na ivici suza: "Nisam trenirala do prije 3 nedjelje, došla...

Ivana Španović na ivici suza: „Nisam trenirala do prije 3 nedjelje, došla sam na OI po cijenu raspadanja tetive“

Datum:

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović nije uspjela da se plasira u finale skoka udalj na Olimpijskim igrama u Parizu, pošto je polufinale završila na 16. mjestu sa rezultatom od 6.51 što nije bilo dovoljno za 12 najboljih.

Nakon nešto slabijeg rezultata, ona je stala pred domaće medije, gde je otkrila i kako se osjeća.

Jednostavno, Ivana je povređena skakala i nije uspela.

Mislim, šta da kažem. Nisam neko ko traži opravdanja, nema ih. Pogotovo posle tolike karijere i svega što sam prošla. Posle onoga što sam postigla prošle godine u Budimpešti, jednostavno meni je želja bila da budem tu uprkos rupturi Ahilove tetive. Cijele godine sm skakala sa rupturom, ove godine nisam stigla da se oporavim. Na kraju smo samo uspjeli sa injekcijama, lijekovima i terapijama da se dovedem u stanju i da mogu da se pojavim ovdje.

Zahvalna sam timu što su me podržali u toj ludosti, jer sam imala želju da se pojavim, da nastupim na svojim posljednjim Olimpijsim igrama. Željela sam da ovdje završim svoju karijeru. Zamišljala sam malo drugačije, ali opet sam pristupila drugačije, mogla sam da prođem i osvojim tu medalju, ali u krajnjem nekom zbiru, osjećaj je i dalje prelijep jer ovdje pripadam i jednostavno u svakom slučaju sam sebi obećala da šta god da se desi da ću imati osmjeh i radost za svoje.

Definitivno je kraj karijere?

Teško mi je malo da pričam za dalje, nisam neko ko odustaje, bila je ludost da se pojavim ovdje jer sam rekla i da se noga raspadne, da se raspadne, ja ću se pojaviti i pokušaću. Ali, za sada ne znam šta da kažem, ali ako sam mogla da zamislim svoj kraj, on bi bio ovdje. Zbog svega ću pokušati još malo nešto da uradim kako bi se pozdravila sa svima kako treba. 

Reklame

Povezane vijesti

spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име