16 C
Bijeljina
петак, септембар 20, 2024
NaslovnaSportOlimpijske Igre 2024Debakl Srbije protiv Slovenije, „orlovi“ dva puta dozvolili preokret

Debakl Srbije protiv Slovenije, „orlovi“ dva puta dozvolili preokret

Datum:

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je od Slovenije u drugom kolu Olimpijskog turnira sa 3:0 u setovima.

Srpski odbojkaši su imali blagih problema na prijemu servisa, ali to nije pravilo problem u rezultatu, gde se Srbija dobro držala u uvodnim trenucima prvog seta.

Međutim kako je vreme odmicalo, tako je Srbija imala mnogo problema na servisu, Slovenije je prva stekla osetnu prednost, ali Srbije je preko Krsmanovića i Ivovića uspela da se vrati u meč. Međutim to nije dugo trajalo, Slovenije je bila bolja na servisu, bolje su koristili prvi napad, i ono što je bilo glavno, to je da nismo imali rešenja za korektora Slovenije Tončeka šterna koji je u ovom setu osvojio čak devet poena. Na kraju je prvi okončan rezultatom 25:20.

Srpski odbojkaši su imali malih problema na startu seta, kao da se ona igra sa kraja prvog prelila i u drugi. Slovanija je imala prednost od 3:1, ali je onda krenula serija dobre igre Srbije. Sve je to pokrenuo Marko Podraščanin dobrim servisom, potom su se na to nadovezali Ivović i Luburić, dobro je funkcionisala i odbrana Srbije, tako da su naši odbojkaši došli do četiri poena prednosti 10:6.

Uspeli su Slovenci da se vrate u meč, ali je Srbije ponovo stkla prednost od 15:12 i onda se desio strmoglavi pad u igri. Nikako sa servisa nije mogao da se pomeri Pajenk, koji je napravio tri asa, Slovenija je napravila dugu seriju poena, i za čas došla do prednost od 22:16. Srbije nije mogla da se vrati u meč i tako je olako prokockana šansa da se osvoji drugi set, koji su na kraju dobili Slovenci sa 25:19.

Reklame

Povezane vijesti

spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име