16 C
Bijeljina
петак, септембар 20, 2024
NaslovnaSportOlimpijske Igre 2024Debakl Srbije: "Kenguri" potopili "delfine" usred Pariza

Debakl Srbije: „Kenguri“ potopili „delfine“ usred Pariza

Datum:

Vaterpolisti Srbije su pretrpeli ubedljiv poraz od selekcije Australije rezultatom 8:3 u drugom meču grupe B na Olimpijskim igrama u Parizu.

Utakmica „delfina“ protiv Australije je definitivno bila za zaborav. 

Koliko god odbrana na početku susreta delovalo mnogo bolje nego protiv Japana, vdielo se da problem leži negde drugde – u realizaciji napada.

Nijednu situaciju gde je neko od Australijanaca bio isključen izabranici Uroša Stevanovića nisu koristili, lopta je u nekoliko navrata samo skliznula iz ruku naših vaterpolista, a to je rival i te kako umeo da kažnjava.

U prvoj četvrtini videli smo samo jedan gol i to Pavilarda koji je iskoristio to što je debitant Petar Jakšić „popio“ isključenje, a onda je počela rapsodija.

Drugih osam minuta započeli su gledanjem snimaka i dolukom sudija da je Edvards namerno želeo da zada udarac Ranđeloviću. Ipak, ni tu situciju sa igračem više nismo iskoristili.

Pavilard je nastavio po svom, matirao odbranu Srbije i u jednom momentu doneo ogromnih 6:0.

Dušan Mandić stavio je tačku na ovopoluvreme „posta“ i to slobodnim udarcem sa šest metara u poslednjem minutu.

Kada se pogleda statistika, u trećoj četvrtini je Srbija imala samo jedan gol iz čak trinaest pokušaja. Titula heroja bi zaista mogla zasluženo da pripadne Niku Porteru, golmanu Australije koji je odbrnaio sve što je moglo da se odbrani.

Reklame

Povezane vijesti

spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име