22.6 C
Bijeljina
четвртак, септембар 12, 2024
NaslovnaSportFudbalMladen Žižović: Banjaluka je uvijek bila uz Borac, a sada nam treba...

Mladen Žižović: Banjaluka je uvijek bila uz Borac, a sada nam treba više nego ikada

Datum:

Kada se šampionska titula vratila u Banjaluku, bilo je jasno – san može da postane java, a Borac da svoje mjesto nađe u Evropi.

Nakon što je došlo do raskida saradnje sa trenerom Vinkom Marinovićem, uprava Fudbalskog kluba Borac brzo je pronašla novog trenera. Marinović svoju karijeru nastavlja negdje drugo, dok će aktuelnog šampiona BiH sa klupe predvoditi 45-godišnji Mladen Žižović. Borac je bio nosilac u žrijebu, pa će tako protiv Egnatije započeti kvalifikacije za novi format Lige prvaka sa 36 timova u grupnoj fazi, a ukoliko prvu prepreku preskoči, naredni protivnik bila bi ekipa PAOK-a.

Nema sumnje da je Evropa veliki cilj klubu iz Platonove te da je sav fokus usmjeren na srijedu, kada na Gradski stadion dolazi klub iz Albanije.“Crveno-plavi“ će igrati minimalno četiri evropske utakmice, s obzirom na to da eventualna eliminacija u prvom kolu Lige prvaka donosi nastup u drugom krugu Konferencijske lige.

U susret prvom kolu kvalifikacija, tome šta njegov tim očekuje te koliko će biti bitna podrška navijača, za „Nezavisne“ je govorio trener „crveno-plavih“ Mladen Žižović.

NN: Pripreme su završile, evropski put kreće u srijedu. U kakvom raspoloženju dočekujete ovako važan ispit protiv Egnatije ?

ŽIŽOVIĆ: Pripreme su prošle dobro. Odigrali smo četiri utakmice i s obzirom na sve prikazano, možemo biti zadovoljni. S obzirom na velike promjene u igračkom kadru, to nikada nije lako uklopiti, pogotovo ovako za kratak period, ali i sa te strane smo veoma zadovoljni. Sa nestrpljenjem iščekujemo utakmicu sa Egnatijom.

NN: Kao što ste i sami rekli, bilo je dosta promjena u igračkom kadru FK Borac. Kako ste Vi zadovoljni učinjenim poslom u prelaznom roku?

ŽIŽOVIĆ: Prelazni rok je za nas još uvijek aktivan. Bilo je dosta odlazaka, dosta promjena, tako da mi u kontinuitetu rješavamo tu igračku „križaljku“. Nadam se da ćemo je što prije popuniti. Radimo na dovođenju još nekoliko pojačanja i nadam se da će nam se pridružiti još dva nova igrača za prvo pretkolo Lige prvaka, to nam je cilj.

NN: Još je rano razmišljati o narednom kolu, ali ukoliko se preskoči albanski protivnik, tada ekipu Borca očekuje veliki PAOK. Da li razmišljate već i o grčkom klubu ili je fokus prvo na utakmici u srijedu?

ŽIŽOVIĆ: Ne razmišljamo još o toj utakmici. Bilo bi zaista neozbiljno sa naše strane i sa sportskog segmenta da se razmišlja o PAOK-u. Navijači imaju pravo tako da razmišljaju i sa uzbuđenjem da iščekuju taj potencijalni duel, ali mi moramo biti racionalni i potpuno se fokusirati na Egnatiju.

NN: Vjerujem da je obavljena analiza protivnika, da je sve spremno. Šta možemo očekivati od albanskog prvaka?

ŽIŽOVIĆ: Veoma organizovana ekipa. Riječ je o aktuelnim prvacima Albanije, a osvojili su i Kup. Moramo još jednom dobro sve proći kako bismo im našli mane, sigurno ih imaju, a mi ćemo ih pokušati pronaći.

NN: Za kraj, poruka za sve navijače Borca pred utakmicu u srijedu.

ŽIŽOVIĆ: Uvijek je Banjaluka stajala uz Borac, čak i kada je klub bio na nekim tanjim granama. U ovom momentu nam je i te kako potrebna apsolutna podrška svih navijača, jer smatram da ova i utakmice slične ovoj mogu jako puno donijeti klubu. Ovo je jedna od najvažnijih utakmica u istoriji kluba.

Reklame

Povezane vijesti

Ilić za ruske medije: „Moca Vukotić najbolji igrač Partizana, ja nisam ni među prvih 15“

Sadašnji trener u Rusiji, a nekadašnji kapiten Partizana Saša...

Crno-beli spremaju „bombu“ za kraj – stiže Dejan Lovren

Hrvatski fudbaler Dejan Lovren blizu je potpisa za grčki...

Rade Bogdanović: Da vidim Piksija na ulici…

Fudbalska reprezentacija Srbije iza sebe ima još jedno rolerkoster...

Branko Radujko novi generalni sekretar FSS

Novi generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije biće Branko Radujko,...

Skandal: Igrač Evertona pozirao sa terorističkom zastavom „UČK“ FOTO

Napadač Čelsija Armando Broja koji je trenutno na pozajmici...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име