13.8 C
Bijeljina
уторак, септембар 17, 2024
NaslovnaSportFudbalMilenković tuguje, Jovetić se raduje: Olimpijakos ispisao istoriju, Fjorentina izgubila finale u...

Milenković tuguje, Jovetić se raduje: Olimpijakos ispisao istoriju, Fjorentina izgubila finale u produžetku

Datum:

Fudbaleri Olimpijakosa pobedili su Fjorentinu sa 1:0 u finalu Lige konferencija i tako po prvi put u istoriji osvojili neki evropski trofej.

Heroj grčkog tima bio je napadač Ajub El Kabi, koji je sjajno reagovao na centaršut Santjaga Ezea i posle odlične kretnje zatresao mrežu u 116. minutu utakmice.

Nikola Milenković odigrao je ceo meč za Fjorentinu, ali se na kraju nije radovao, za razliku od Stevana Jovetića, koji je na terenu za Olimpijakos bio od 73. minuta.

Inače, Milenković je odigrao odličnu utakmicu, nije grešio u odbrani i u nekoliko navrata je odlično reagovao, a čak je imao i dve prilike za gol, koji nije postigao.

Na početku utakmice obe ekipe su imale po jednu priliku. Najpre je golman Fjorentine sjajno odbranio šut Podensa, dok su na drugoj strani u šansi bili Kuame i Beloti.

U 9. minutu Fjorentini je poništen gol. Biragi je uputio loptu u petarac, Milenković je bio u šansi, ali je lopta prošla pored njega, jer je dobio udarac po nogama. Lopta je zbunila golmana i ušla u gol, ali je VAR reagovao i sugerisao sudiji da je Milenković bio u ofsajdu. Da nije i da nije bilo gola, verovatno bi bio penal za Fjorentinu…

Nešto kasnije zapretio je i Bonaventura, ali je slabo šutirao pravo u golmana Olimpijakosa sa nekih 12 metara udaljenosti.

U 25. minutu zapretio je Podens glavom posle kornera, ali je Teračano odlično interevnisao.

Pred kraj prvog poluvremena videli smo i žestok sudar golmana Fjorentine sa El Kabijem. Obojica su završili na zemlji, Teračano je izvukao nešto deblji kraj, ali su obojica nastavili meč.

Krajem prvog dela na tribinama je izbio i sukob između navijača, ali su reagovali fudbaleri Fjorentine i policija, te su strasti brzo smirene.

Drugo poluvremene nije bilo baš sadržajno, ali su obe ekipe mogle do gola.

Artur Melo je u 65. minutu centrirao iz kornera, Milenković je sjajno skočio, ali je glavom šutirao pored gola. I Kuame je ubrzo nakon toga bio pred golom, loše je zahvatio loptu, ali je golman Olimpijakosa morao da reaguje.

U 80. minutu veliku priliku imao je Olimpijakos. Ibora je najviše skočio nakon centaršuta sa desne strane, ali je lopta prošla tik pored stative. Nešto kasnije je Olimpijakos imao i slobodan udarac sa druge strane, opet je upućen sličan centaršut, ali je lopta prošla pored svih igrača u kaznenom prostoru.

U prvom produžetku je Olimpijakos najpre tražio penal, koji nije dobio, a onda je u 96. minutu Jovetić mogao da postane heroj. Crnogorski napadač je pokušao sa nekih 17 metara nakon dobrih driblinga, ali je golman spasao Fjorentinu i odbio loptu u korner.

Početkom drugog produžetka Ikone je zapretio Olimpijakosu, ali je golman grčkog tima sjajno intervenisao i otklonio opasnost.

El Kabi je onda svojim golom rešio pitanje pobednika, a Fjorentina u završnici nije imala stopostotnih šansi.

Stadion: AEK (Atina); Sudija: Artur Soarez Dijaz (Portugal)

Olimpijakos: Colakis – Rodinei, Recos, Karmo, Ortega (od 91. Kini) – Heze, Ibora, Šikinjo (od 77. Orta) – Podens (od 106. Masuras), El Kabi (od 122. El Arabi), Fortunis (od 73. Jovetić)

Fjorentina: Teračano – Dodo, Milenković, Kvarta, Biragi (od 106. Ranieri) – Artur Melo (od 74. Dankan), Mandragora – Gonzalez (od 106. Beltran), Bonaventura (od 82. Barak), Kuame (od 82. Ikone) – Beloti (od 59. Nzola)

Reklame

Povezane vijesti

Iliev se vratio na mjesto uspjeha u najteže vrijeme za Partizan

Ivica Iliev je novi sportski direktor Partizana, zvanično je...

Kjelini se vratio u Juventus

Nekadašnji italijanski fudbalski reprezentativac DJordjo Kjelini imenovan je za...

Stanojević posle poraza od OFK Beograda: "Šokantno"

Trener Partizana dao je izjavu nakon poraza od OFK...

Katastrofalni Stanojević i Partizan izgubili od OFK Beograda

U derbiju 8. kola Mozzartbet Superlige Srbije OFK Beograd...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име