9.3 C
Bijeljina
петак, октобар 18, 2024
NaslovnaSportKošarkaZvezda uništila Fenerbahče u Istanbulu za 3/3

Zvezda uništila Fenerbahče u Istanbulu za 3/3

Datum:

Košarkaši Crvene zvezde su savladali Fenerbahče u Istanbulu sa 76:57, u okviru trećeg kola Evrolige.

Izabranici Janisa Sferopulosa su ostali perfektni na startu Evrolige i sada imaju skor 3-0, dok je Fener na 2-1.

Zvezdu je do pobede predvodio Džoel Bolomboj sa dabl-dabl učinkom, 18 poena i 11 skokova, pratio ga je Nemanja Nedović sa 17 poena uz dva skoka i tri asistencije.

Dvocifren je bio još Majk Daum sa 14 poena uz pet skokova, bez promašaj za dva poena, a istakao se i Kodi Miler-Mekintajer sa osam poena, tri skoka i osam asistencija.

Kod Fenerbahčea se istakao Najdžel Hejs-Dejvis sa 20 poena i osam skokova, a dvocifren je bio još samo Devon Hol sa 10 poena uz dva skoka i tri asistencije.

Zvezda je odlično otvorila meč, 7:0 seriju su režirali Bolomboj i Kenan, a potom se nastavila serija crveno-belih do prve dvocifrene prednosti (2:12). Hejs-Dejvis je bio taj koji je pogađao za Fener na startu utakmice.

Nastavili su crveno-beli u dobrom šuterskom raspoloženju uz dobru odbranu, rasla je prednost crveno-belih i do +16 (10:26), čak četiri trojke su pogodili izabranici Janisa Sferopulosa. Na kraju je Hejs-Dejvis pred start druge četvrtine umanjio zastatak Fenera na -14 (12:26).

Dobro je Zvezda ušla i u drugo poluvremen, Nedović je pogodio dvojku, a potom i za tri poena za maksimalnih +19 (12:31). Ipak, u nastavku je usledila 12:0 serija Fenerbahčea, koji je prišao na -7 (24:31).

Prekinuo je to Bolomboj trojkom, a onda je usledila egal završnica, gde je Fenerbahče uspeo da zadrži zaostatak od sedam poena – 31:38.

U trećoj deonici Zvezda se ponovo vratila, zaigrala dosta bolje, a potom je uspela da zadrži tu prednost. Majk Daum je bio odličan na obe strane terena na startu treće deonice, bio je dobar i u napadu i odbrani, što se i ogledalo u rezultatu.

Najviše problema je Zvezda u ovih 10 minuta imala kada je Najdžel Hejs Dejvis pogodio trojku za 45:41, što će se ipak ispostaviti i kao nešto najbliže što je Fenerbahče i prišao na ovom meču.

Ipak, Daum je pogodio težak šut u nastavku, a usledila je minijatura Luke Mitrovića, koji je vratio dvocifrenu prednost crveno-belima pred start poslednjeg kvartala – 42:54.

Zvezda je odličnom odbranom uspela dobrom odbranom da Fenerbahčeu dozvoli samo 15 poena u poslednjem kvartalu, a u završnici su se probudili Nedović i Kalinić, koji su poenima vratili Zvezdu na +19 i stavili tačku na meć – 57:76.

Crveno-bele u nastavku sezone očekuje duel sa ekipom Barselone, koji je na programu u petak od 20 časova u „Beogradskoj areni“.

Reklame

Povezane vijesti

Obradović pohvalio Pokuševskog: „Ima glavu za košarku“

Željko Obradović, trener Partizana, govorio je na konferecniji za...

Dominacija Sterlinga Brauna: Partizan savladao Makabi u praznom Pioniru

Košarkaši Partizana odigrali su meč četvrtog kola Evrolige protiv...

Svetislav Pešić uskoro u Bijeljini: Promocija knjige „Moja igra, moj put“

Slavni srpski košarkaški trener Svetislav Pešić 22. oktobra stiže...

Partizan se kockao ali slavio protiv Bajerna: Prva evroligaška pobjeda u grotlu Arene

Košarkaši Partizana konačno su došli do prve pobede u...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име