16.2 C
Bijeljina
субота, октобар 5, 2024
NaslovnaSportKošarkaZvezda posle drame savladala Pariz na startu Evrolige: Nedović MVP; Sferopulos: "Pokazali...

Zvezda posle drame savladala Pariz na startu Evrolige: Nedović MVP; Sferopulos: „Pokazali smo karakter“

Datum:

Košarkaši Crvene zvezde su savladali Pariz u prvom meču Evrolige ove sezone, rezultatom 80:77.

Zvezda je preživjela dramu, vratila se sa -13 serijom 11:0 i na kraju uspjela da upiše pobjedu, veoma bitnu za start sezone.

Najraspoloženiji u redovima Crvene zvezde bio je Nemanja Nedović sa 21 poenom (7/8 iz igre) uz tri asistencije, pratio ga je Ajzea Kenan sa 14 poena jednim skokom i jednom asistencijom.

Samo njih dvojica su bili dvocifreni, redom idu Kodi Miler-Mekintajer (6sk i 7as), kao i Nikola Kalinić (5sk, 3 as) sa po devet poena. Luka Mitrović je upisao sedam uz četiri skoka, dok je Džoel Bolomboj upisao šest poena uz 11 skokova i jednu asistenciju.

Kod Pariza se istakao Ti Džej Šorts sa 16 poena uz tri skoka i četiri asistencije, pratili su ga je Nadir Hifi i Maodo Lo sa po 12 poena, a dvocifren je bio i Kavarijus Hejs sa 10 poena i pet skokova.

Sferpulos na konferenciji: „Nije lako igrati protiv Pariza“

„Želim pre svega da čestitam svojim igračima na pobedi. Nije lako bilo igrati protiv Pariza jer je on solidan tim koji ima odličan ritam. Mislim da smo dobro otvorili meč, ali nismo završili dobru drugu deonicu. Početak drugog poluvremena je bio još gori, ali je tim pokazao karakter. Nismo odustajali, borili smo se, polako se vraćali u meč i to najviše zahvaljujući pravim odlukama koje smo donosili ofanzivno i defanzivno. Na kraju smo uspeli da dođemo do prednosti od pet poena koje smo znali da održimo. Atmosfera je bila odlična, želim puno sreće Parizu koji zaslužuje da bude deo Evrolige“.

Sferopulos: „Pokazali smo karakter, nismo paničili“

„Mislim da smo pokazali karakter, nismo paničili. Sa dobrim odlukama na obe strane, naravili smo razliku i vratili. Znali smo kako da iskoronišemo. Iskustvo igrača je bilo ključno, dobre odluke su odlučile meč“, rekao je Janis Sferopulos.

Koliko znači za samopouzdanje?

„Jeste bitno, ali ovo je duga sezona. Dobro je početi pobedom, ali ima još mnogo da se igra, ovo je maraton, tako da moramo da ostanemo fokusirani, ostanemo skromni, nastavimo da radimo naporno i da se borimo utakmicu po utakmicu. Kao što smo i počeli, tako i da nastavimo“.

Reklame

Povezane vijesti

Bogdanović poslao emotikon Nedoviću

Bogdan Bogdanović, kapiten košarkaške reprezentacije Srbije, oglasio se na...

Spanulis uprkos sukobu: „Željko Obradović je genije“

Vasilis Spanulis, legenda grčke košarke, biranim rečima govorio je...

Partizan poražen na startu Evrolige od Baskonije

Nisu uspeli košarkaši Partizana da dođu do pobede u...

Jokić o porazu Srbije od SAD: „Najteži u karijeri“

Srpski košarkaš Nikola Jokić okarakterisao je poraz od Amerikanaca...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име