19.9 C
Bijeljina
четвртак, септембар 19, 2024
NaslovnaSportKošarkaSrbija nije šampion Evrope – oslabljenim "orlićima" malo Drezgićevih 30

Srbija nije šampion Evrope – oslabljenim „orlićima“ malo Drezgićevih 30

Datum:

Košarkaška reprezentacija Srbije za igrače ispod 18 godina poražena je u finalu Evropskog prvenstva rezultatom 93:83.

Srbija je pobedila Izrael posle mnogo drame u polufinalu Evropskog prvenstva i za šampionski pehar borila se sa Nemačkom.

Poraženi su „orlići“ u utakmici koju su igrali bez jednog od najboljih igrača, Mitra Bošnjakovića. Novi igrač Partizana se povredio u finišu meča sa Izraelom.

I u ovom finalu je bilo mnogo drame, Srbija se borila koliko je mogla, ali nije uspela da savlada raspoloženu selekciju Nemačke koja je bila glavni favorit za zlato na ovom turniru.

Najefikasniji igrač Srbije bio je Savo Drezgić sa 30 poena uz 6 skokova i 7 asistencija, 23 je ubacio Andrej Kostić, koji je uhvatio i 3 skoka dok je 13 poena postigao Ognjen Srzentić.

U redovima Nemačke, 31 poen imao je Kristijan Andersen koji je uhvatio 4 skoka i podelio 5 asistencija, 18 je ubacio Ivan Harčenkov, 15 Džek Kajl, 11 Hanes Stajnbah, a 10 Deklan Duru.

Nemačka je odmah od starta pokazala da je favorit i posle nekoliko minuta stekla dvocifrenu prednost po prvi put, kada je na semaforu stajalo 17:6 nakon koša Ivana Harčenkova.

Znali su izabranici Alana Ibrahimagića (selektor Nemačke i trener rođen u Beogradu) kako da kazne sve greške Srbije koja je imala jednog raspoloženog igrača – Sava Drezgića.

Osetio se izostanak Mitra Bošnjakovića, a i Nemci su se od starta nekako bolje privikli na sudijski kriterijum. Nastavili su u istom ritmu i Vule Avdalović je morao da potraži tajm-aut kada je na semaforu stajalo 22:6.

Kostić i Drezgić su počeli da pogađaju neke šuteve i da vraćaju Srbiju u život, ali daleko nakon ogromnih 20 razlike u korist Nemaca, kada su Andersen i ostali nosili ekipu do 47:27.

Bilo kako bilo, „orlići“ su uspeli da se vrate u meč, Drezgić i Kostić su u dva uzastopna poseda pogodili za dvocifreni poenterski učinak, a odbrana Dimitrijevića, Srzentića i ostalih pokazala je da Srbija nije slučajno došla do finala.

Do kraja meča je Srbija uspela u nekoliko navrata da se vrati, a najveća drama je bila kada je prišla na samo poen zaostatka sredinom treće četvrtine.

Nisu uspeli sprski košarkaši da se potpuno vrate. Gubili su lopte i pravili greške, a onda sledi nekoliko čudnih sudijskih odluka.

Pogotovo je četvrti faul Dimitrijevića bio sumnjiv, tajming tih odluka je potpuno isekao igru Srbije i Vule Avdalović zaradio je tehničku u pokušaju da trgne igrače, ali nije uspeo.

Kada je Dimitrijević bio isključen, viđen je na klupi sa suzama u očima, a Drezgić je 30. poenom mislio da postoji šansa da se ekipa vrati u meč.

Nemci su do kraja susreta pogađali ono što je trebalo da pogode i rezultatom 93:83 odneli trijumf. Nije mogao ni Drezgić ni Kostić ni neko drugi da spreči Nemce da postanu šampioni Evrope.

Reklame

Povezane vijesti

Mladi aktivisti pokrenuli inicijativu za otvaranje omladinskog centra u Bijeljini!

Trener Partizana Željko Obradović za grčke medije govorio je...

Haos u Koloradu: Derik Vajt učestvovao u tuči, udaren u glavu

Prvotimac Boston Seltiksa i reprezentativac Amerike Derik Vajt je...

Bogdanović surovo iskren: „Nije mi se to svidelo, nervira me“

Kapiten košarkaške reprezentacije Bogdan Bogdanović se prisetio Svetskog prvenstva...

Loša partija Zvezde u Moskvi protiv Zenita: Završen VTB kup

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Zenita iz Sankt...

Durent sastavio najbolju NBA petorku – nema Jokića

Američki košarkaš Kevin Durent objavio je svoju petorku od...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име