12.1 C
Bijeljina
понедељак, септембар 16, 2024
NaslovnaSportKošarkaPobjeda Partizana uz dramu i produžetak – Dejvis riješio meč

Pobjeda Partizana uz dramu i produžetak – Dejvis riješio meč

Datum:

Košarkaši Partizana savladali su italijansku Dertonu (Tortona) rezultatom 96:94 posle produžetka u prijateljskoj utakmici na turniru na Siciliji.

Bila je ovo treća provera za tim Željka Obradovića od početka priprema, i prva koju je video širi auditorijum nakon dva meča zatvorenog tipa sa Igokeom i Jenisejom.

Crno-beli su slavili u dodatnom vremenu, a pobedonosne poene postigao je Brendon Dejvis desetak sekundi pre kraja.

Najefikasniji kod crno-belih bio je Karlik Džons sa 21 poenom. Tajrik Džons je bio drugi strelac tima sa 19 poena, verovatno bi imao i bolji bilans ali je izašao zbog povrede zadnje lože, dok je veliki doprinos trijumfu dao i Sterling Braun sa 13 poena.

Kod domaćih izuzetno šutersko izdanje imao je Tomazo Baldaso koji je „uništavao“ Partizan trojkama, na kraju ih je postigao šest, ukupno 21 poen.

Amerikanac Tomas Kuse utakmicu je završio sa 14 poena, a gorostasni Ismael Kamagate stao je na 15 poena (13 imao već u prvom poluvremenu).

Pogledajte kako su Italijani, preko Vimsa, u poslednjim sekundama regularnog vremena izborili produžetak, nedugo pošto je Nilikina pogodio za tri na rugoj strani.

U dodatnih pet minuta više koncentracije imali su Beograđani, gro poena su postigli sa linije poena, a interesantno je da je junak gostiju bio Dejvis koji je još u prvom poluvremenu sakupio četiri lične greške.

Američki centar je sa četiri poena, i onim za pobedu, bio tas koji je prevagnuo u korist Partizana u ovoj više nego uzbudljivoj utakmici.

Partizan nije smeo sebi uopšte da dozvoli ovakvu završnicu s obzirom na to da je imao velikih 14 poena prednosti u poslednjoj četvrtini. Međutim, onda se razgoropadio pomenuti Baldaso, preciznošu jednog Stefa Karija zatrpavao je koš Beograšana i mic po mic topio prednost rivala.

Napadački se uključio Kuse, i on je bio najbolji kad je bilo najvažnije, sa druge strane Partizan je tek sporadično umeo da odgovori, uglavnom preko Karlika Džonsa i rezultat takvog odnosa snaga u smiraj regularnog dela bio je egal koji su režirali igrači Dertone.

Trojke su bile zaštiti znak Italijana danas međutim najjače oružje ih je izdalo u dodatnih pet minuta. Upravo su Baldaso i Kuse promašili po šut u istom napadu – tada je Partizan imao mnogo sreće – i bio je to jedan od ključnih momenata na utakmici.

Dejvis je nedugo potom realizovao poluhorog, za vođstvo, ispostaviće se i pobedu ekipe Željka Obradovića.

Naredni rival Partizana biće bolji iz meča Trapani – Rjuku Golden Kings (Japan).

Reklame

Povezane vijesti

Loša partija Zvezde u Moskvi protiv Zenita: Završen VTB kup

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Zenita iz Sankt...

Durent sastavio najbolju NBA petorku – nema Jokića

Američki košarkaš Kevin Durent objavio je svoju petorku od...

Zvezda izgubila u Moskvi: Obećavajući povratak iz minus 15 ali nedovoljan

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u prijateljskoj utakmici protiv...

Pešić dobija naslednika – njih dvojica su glavni kandidati

Košarkaški savez Srbije uskoro bi morao da pronađe zamenu...

Nikola Mirotić: „Klubovi Evrolige ulažu novac, to mi se sviđa“

Nikola Mirotić, košarkaš Olimpije iz Milana, prokomentarisao je stanje...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име