9.3 C
Bijeljina
петак, октобар 18, 2024
NaslovnaSportKošarkaDominacija Sterlinga Brauna: Partizan savladao Makabi u praznom Pioniru

Dominacija Sterlinga Brauna: Partizan savladao Makabi u praznom Pioniru

Datum:

Košarkaši Partizana odigrali su meč četvrtog kola Evrolige protiv ekipe Makabija iz Tel Aviva a utakmica je odigrana u Beogradu u hali „Aleksandar Nikolić“. Rezultat je na kraju meča bio 91:79 u korist Partizana, koji je po četvrtinama igrao 28:27, 14:19. 24:18, 25:15.

Crno-beli su dobro startovali utakmicu, ali je odmah usledio odgovor Makabija, koji je uspeo da povede značajnijom razlikom.

Paritzan je uspio tu prednost da svede i da sa poenom prednosti ode na dva minuta pauze, ali ta prednost se nije dugo zadržala. Levi Rendolf je odigrao fantastično prvo poluvreme, a uz to je postojao još jedan faktor koji je sprečio Partizan da napravi nešto više.

Naime, ofanzivno skok Makabija je sve vrijeme držao izraelskog predstavnika u igri. Po nekoliko ofanzivnih skokova su u svakom posjedu hvatali gostujući igrači, ali srećom po crno-bele to često nije završavalo u obruču.

Moglo je to biti dosta lošije rezultatski, ali srećo po Partizan na kraju prvih 20 minuta utakmice Makabi je vodio tek četiri poena razlike, rezultatom 46:42.

Levi Rendolf je ubacio čak 17 poena i tako je bio najefikasniji, dok je na drugoj strani raspoložen bio Ajzak Bonga sa 11 poena.

Treća dionica nastavila se veoma slično kao i prethodna, rezultat se lomio, ali potpuni preokret se desio u poslednjih 10 minuta.

Partizan je krenuo da igra neku potpuno drugu košarku, potpuno drugačiji napad i odbranu, da bi na kraju uspio da dobije poslednji period rezultatom 25:15.

Kao potpuni lider istakao se Sterling Braun, koji je u poslednjoj četvrtini postigao čak 12 poena i popunio nekoliko drugih polja statistike.

Najkorisniji igrač Partizana je na kraju bio Sterling Braun sa ukupno 20 poena, tri skoka i dve rampe, kao i 23 indeksna poena. Lundberg je bio odličan sa 11 poena i pet asistencija, ali i tri ukradene lopte.

Karlik je postigao 11 uz šest asistencija, dok je Nilikina dodao 12 poena. Ajzak Bonga je ubacio na kraju 14 poena uz po dva skoka i asistencije.

Valja istaći i izuzetan učinak Tajrika Džonsa koji je upisao 9 skokova.

Reklame

Povezane vijesti

Obradović pohvalio Pokuševskog: „Ima glavu za košarku“

Željko Obradović, trener Partizana, govorio je na konferecniji za...

Svetislav Pešić uskoro u Bijeljini: Promocija knjige „Moja igra, moj put“

Slavni srpski košarkaški trener Svetislav Pešić 22. oktobra stiže...

Zvezda uništila Fenerbahče u Istanbulu za 3/3

Košarkaši Crvene zvezde su savladali Fenerbahče u Istanbulu sa...

Partizan se kockao ali slavio protiv Bajerna: Prva evroligaška pobjeda u grotlu Arene

Košarkaši Partizana konačno su došli do prve pobede u...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име