10.5 C
Bijeljina
недеља, септембар 29, 2024
NaslovnaSportKošarkaABA: Partizan "na mišiće" do pobjede u Subotici FOTO

ABA: Partizan „na mišiće“ do pobjede u Subotici FOTO

Datum:

Crno-beli su na otvaranju ubedljivo slavili protiv čačanskog Borca (96:66), dok je novajlija u regionalnom takmičenju upisao drugi poraz, pošto je prethodno izgubio od Studentskog centra (84:76).

Ekipi Željka Obradovića propisno se namučila i oznojila u Dudovoj šumi i na prav način se zagrejala za za nastup u Evroligi, koji počinju 3. oktobra gostovanjem Baskoniji.

Partizan je preživeo „pakao“ Dudove šume! Crno-beli pronašli su izlaz iz neprijatne situacije u Subotici, pa su na krilima neverovatnog Isaka Bonge uspeli da preorkenu rezultat i da upišu drugu pobedu u ABA ligi na početku nove takmičarske sezone – 80:89.

Fantastičnu borbu pružili su Subotičani večeras u svojoj „Dudovoj šumi“ i od početka su pokazali da se neće tek tako predati protiv favorizovanog rivala iz Beograda. Odlično je funkcionisala igra u reketu Spartaka, koji je dobro gradio skok, a preko centra Dušana Miletića stizao do važnih koševa.

Sa druge strane, boljka Partizana bila su slobodna bacanja, posebno kod Tajrika Džonsa, koji je čak uspeo da ostane ispod 50%. To se moglo nekako i podvući kao mana Željkovog tima na današnjem meču u Subotici, kao i previše dopuštenih ofanzivnih skokova za ekipu Spartaka.

Ono što zato jeste vrlo dobro radilo stvar za Željkov tim jeste šut sa distance, posebno iz ruku Isaka Bonge, koji je sa svoje tri pogođene u poslednjoj četvrtini i prelomio meč i doneo pobedu crno-belima.

 

Meč je počeo vrlo efikasno sa obe strane. Posle egala u uvodnih pet minuta (9:9), Spartak je uspeo da se poveže i da dođe do prve malo veće prednosti. Međutim, crno-beli ipak do kraja uvodne deonice uspeli su da se približe na samo poen minusa, a mogli su i da povedu da je sa linije penala bio precizniji Isak Bonga.

Druga četvrtina zatim nam je donela pravu rezultatsku klackalicu. Timovi su se konstantno smenjivali u prednosti, a na kraju je Spartak ipak bio taj koji se zadržao u vođstvu na velikom odmoru posle koša nekadašnjeg kapitena Mege, Luke Cerovine za tri poena na oko 30 sekundi do kraja ovog dela igre.

Početak drugog poluvremena je u potpunosti protekao u znaku Spartaka, koji je u jednom momentu došao i do +9, ali je to bilo kratkog daha, jer su Subotičani krenuli da prave neke netipične greške i dopustili su Partizanu da se već do polovine deonice vrati u igru i da izjednači, a kasnije i da povede trojkom Sterlinga Brauna.

 

Međutim, pred ulazak u poslednjih 10 minuta igre rezultat je bio možda i onaj najpravedniji – nerešen, jer su i jedna i druga ekipa pokazale zaista odličan nivo borbe (59:59).

I onda se pojavio niko drugi do Isak Bonga. On je postao pravi junak Partizana, pošto je u poslednjoj četvrtini pogodio ne jednu, ne dve, nego tri trojke sa različitih pozicija i tako odlepio crno-beli tim na +7 na oko pet minuta do kraja meča.

Nastavila je ta razlika da raste za crno-bele, pošto Spartak nije mogao da pogodi baš ništa sa distance u završnih pet minuta utakmice. Na kraju je prednost uspela da dođe i do dvocifrene, ali su Subotičani ipak mogli da se postaraju da ona ostane jednocifrena do kraja meča.

Najbolji u timu Partizana bio je Sterling Braun sa 21 poenom uz pet skokova, pratio ga je Karlik Džons sa 15 poena, dok je Isak Bonga stao na 13 poena uz 4/4 za tri poena, zbog čega je i bio junak meča. Dvocifren je bio i Balša Koprivica sa 11 poena.

Spartak je imao raspoloženog Dušana Miletića sa 16 poena uz devet skokova, zatim Rasira Boltonasa 15 poena, dok je fenomenalno odigrao i nekadašnji kapiten Mege, Luka Cerovina sa 12 poena i 10 skokova. Poen manje dao je Danilo Nikolić.

Reklame

Povezane vijesti

Kaminski se posle Partizana vratio u NBA!

Bivši košarkaš Partizana Frenk Kaminski karijeru će nastaviti u...

Partizan razbio Borac sa 30 razlike

Košarkaši Partizana pobedili su Borac iz Čačka rezultatom 96:66...

ABA 2: Vršac istupio iz takmičenja

Srpski košarkaški klub Vršac objavio je da je napustio...

Šok:,LeBron Džejms obučen kao sobarica; Molim vas, recite mi da je ovo vještačka inteligencija FOTO

Fotografija Lebrona Džejmsa, koji je obučen kao sobarica, izazvala...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име