12.1 C
Bijeljina
недеља, септембар 22, 2024
NaslovnaSportKošarkaPartizan je spreman – crno-beli savladali šampiona Evrope u grotlu Atine

Partizan je spreman – crno-beli savladali šampiona Evrope u grotlu Atine

Datum:

Košarkaši Partizana pobedili su ekipu Panatinaikosa na šestom turniru Pavlos Janakopulos sa 75:64.

Ovo je za crno-bele bio poslednji pripremni susret pred start sezone koji je zakazan za 25. septembar kada će u Beogradskoj areni dočekati ekipu Borca u sklopu ABA lige.

Dobro su košarkaši Partizana krenuli u ovaj meč i stekli uvodnu prednost od 6:0. Bili su crno-beli koncentrisaniji u napadu, gde se dobro kretala lopta, do poena je stigao Tajrik Džons koji je imao nekoliko laganih zakucavanja.

PAO je krenuo malo lenjo, da li je u pitnaju atmosfera, ili nešto drugo, sve u svemu ispromašivali su se košarkaši domaćih. Koliko su lošu četvrtinu odigrali govori podatak da je jedini koš iz igre postigao Janis Papapetru, dok su šest poena postigli sa linije penala.

Ni Partizan nije blistao na terenu, i crno-beli su imali dosta promašenih otvrenih šuteva, što im nije pomoglo da sa većom razlikom okončaju prvu četvrtinu, u kojoj je PAO postigao svega osam poena.

Da problemi za aktuelnog prvaka Evrope, predstavljaju i brze tri lične greške Matijasa Lesora, koji je imao dosta problema sa Džonson i Dejvisom.

Ubacio je Ataman potom i drugig centra Omera Jurtsevena, koji je u ovom prelaznom roku pojačao PAO, ali se ni on nije preterano proslavio, pogađao je uglavnom sa linije penala, ali je i on brzo ušao u probleme sa povredama.

Do napadačkog ritma se došlo u drugoj četvrtini, gde je i Panatinaikos došao do neke igre u napadu, najviše preko Grenta i Nana, koji su uspeli da pogađaju za dva, i za tri i to je jedina trojka domaćih, koji su pogodili u prvom poluvremenu.

Partizan je imao odgovor za svaku malu najavu neke serije poena Panatinaikosa, pa su tokom celog prvog poluvremena, Partizan održavao prednost i kako se pauza bližila kraju tako je vođstvo crno-belih raslo, te su pred kraj drugog perioda imali najveću prednost od 37:27, što je bila najveća u celom poluvremenu.

Dobra partija Dejvisa koji je predvodio Partizan, i on je bio jedan od najzaslužnijih što crno-beli imaju ubedljivu prednost

Videli su se problemi u skoku, ali to Partizan nije skupo platio, najviše zbog promašaja.

Neverovatan podatak pokazuje da su Partizan i Panatinaikos tokom prvog poluvremena pogodili ukupno dve trojke.

Nije se puno slika na terenu promenila ni u drugom delu meča, gde je Partizan ima prednost tokom celog  meča.

Najviše što je PAO uradio jeste da je tokom trećeg period smanjio prednost Partizana na pet razlike, ali su crno-beli bili spremni na svaku malu seriju domaćih da na vreme reaguju i vrate sigurnu razliku na svoju stranu.

Sa druge strane neverovatno deluje kada se pogleda ekipa Panatinaikosa, tačnije sa koliko malo motiva su igrali ovaj meč.

Sa druge strane, nedostajalo je nekoliko bitnih igrača, poput Slukasa i Lorenca Brauna, dok Matijas Lesor je presedeo drugo poluvreme na klupi.

Partizan je to znalački iskoristio, saluvao je prednsot do kraja meč i tako na najbolji mogući način najavio start nove sezone.

Ono što se dalo za primetit, to je da Partizan je na ovom meču imao dosta promašenih slobodnih bacanja, tako da će se na tom morati raditi, kako bi se popravio ovaj segment igre, ali sa druge strane borbenost i igra u odbrani može da hrabri.

Reklame

Povezane vijesti

„Dobio sam poruku – ako budeš igrao, ubićemo te“

Nekadašnja NBA zvezda Oskar Robertson otkrio je šokantnu situaciju...

Divac: „Zvezda? Otišlo je predaleko“

Legenda srpske košarke Vlade Divac je u intervjuu za...

Mladi aktivisti pokrenuli inicijativu za otvaranje omladinskog centra u Bijeljini!

Trener Partizana Željko Obradović za grčke medije govorio je...

Haos u Koloradu: Derik Vajt učestvovao u tuči, udaren u glavu

Prvotimac Boston Seltiksa i reprezentativac Amerike Derik Vajt je...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име