12.7 C
Bijeljina
среда, октобар 23, 2024
NaslovnaSportKošarkaNeviđena drama i tragedija Partizana u Areni; Nilikina promašio šut za pobjedu:...

Neviđena drama i tragedija Partizana u Areni; Nilikina promašio šut za pobjedu: Virtus slavio poen prednosti

Datum:

Košarkaši Partizana izgubili su u Areni od Virtusa 70:69 u 5.kolu Evrolige i tako propustili priliku da upišu treću vezanu pobjedu.

Nevjerovatna završnica. Partizan je 12 sekundi prije kraja kod vođstva gostiju imao napad ali Ife Lunberg nije uspio da ga realizuje..Gosti su posle tajm-auta izveli loptu ispod svog koš samo 5 sekundi prije kraja. Presing crno-belih je dao rezultat. Nilikina je ukrao loptu ali znajući da je istek vremena, podigao se i šutirao za 3 poena i promašio kompletnu konstrukciju. Virtus je tako upisao prvu evroligašku pobjedu ove sezone.

Kakva šteta, kakva traegedija crno-belih koji su imali sve u svojim rukama. Partizan je odlično ušao u meč, igrao je daleko bolje, daleko zrelije, ali su u određenim momentima meča „štucali“, nakon šega je tim iz Italije i grabio svoje prilike da nešto napravi.

Partizan je prvi period dobio 20:15, imao je problen na startu 2.perioda ali je na odmor ponovo otišao sa +5, bilo je 37:32.

U trećem periodu na krilima Tajrika Džonsa u jednom trenutku su crno-beli vodili devet razlike. Međutim, gosti su ubrzo uhvatili priključak, pa je Partizan ponovo na ulazu u posljednji period unio 4 koša razlike.

Međutim, napad Obradovićevog tima je potpuno zatajio u posljednjoj četvrtini. Pri tome su crno-beli loše branili obruč pa je Virtus ofanzivnim skokom često dolazio do drugog napada.

Na kraju se sve svelo u poslednje trenutke utakmice, gde je uslijedio Vil Klajburn, koji je još jednom pokazao zbog čega je i jedan od glavnih igrača u Evroligi. Iskusni Amerikanac je 12 sekundi prije kraja postigao poene i odveo Virtus na plus 1. Uslijedila je već pomenuta završnica u kojoj Partizan nije pogodio dva šuta.

Najefikasniji na meču bio je Vil Klajburn sa 27 poena, dok je Ajzea Kordinije dodao 12, a Metju Morgan 10. Kod Partizana je odličan bio Tajrik Džons sa 20 poena, dok su Ife Lundberg i Vanja Marinković dodao 14 i 10.

Reklame

Povezane vijesti

Obradović ljut zbog spornog momenta: „I više nego očigledno!“

Željko Obradović, trener košarkaša Partizana, sumirao je utiske posle...

Filip Petrušev ponovo u Zvezdi

BEOGRAD - Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas...

Zvezda srušila Budućnost posle tri sata: Nedović junak crveno-belih, Rajt promašio šut za pobjedu

Košarkaški Crvene zvezde pobedili su Budućnost rezultatom 73:75 u...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име