14.3 C
Bijeljina
четвртак, октобар 3, 2024
NaslovnaSportKošarkaKaminski o navijačima Partizana: "Oni su ludi, svaku utakmicu gleda 20.000 navijača"

Kaminski o navijačima Partizana: „Oni su ludi, svaku utakmicu gleda 20.000 navijača“

Datum:

U danu kada Partizan igra uvodnu utakmicu u Evroligi na gostovanju Baskoniji, preko bare se čuo glas prošlosezonskog pojačanja crno-belih Frenka Kaminskog. Košarkaš koji je u međuvremenu napustio tim nije zadovoljio apetite navijača svojim kvalitetima i u izjavi za američke medije se dotakao perioda u Beogradu.

Istakao je da mu je teško pala promena sa Amerike na Srbiju i da nije svestan da li mu je prijalo ili ne.

Jednog vikenda se venčavaš, a drugog razgovaraš o tome kako ćete se preseliti u Srbiju sa željom da nastaviš da igraš košarku i imaš garantovano mesto u rosteru. Ne znam da li sam baš shvatio da li je iskustvo bilo dobro ili loše, šta sam naučio i šta ću nositi dalje u karijeri sa sobom. Definitivno ima nešto što sam pokupio u evropskoj košarci, a mogu da iskoristim ovde – rekao je i dodao:

– Ali, život mi je tamo bio težak. Volim da živim u Americi, u mojoj kući u Finiksu, a u Beogradu sam bio u stanu, bez prijatelja, bez porodice, sam sa sobom. Bilo je teško prilagoditi se, posebno na početku. Kako je sezona odmicala, pronašao sam rutinu, adaptirao se i počeo da igram bolje. Videli ste i na Olimpijskim igrama, košarka tamo je značajno drugačija. Morate da naučite nijanse, a u tome sam zaista bio loš u početku. Kada sam to naučio, imao sam drugu polovinu Evrolige bolju.

Ni pravila mu baš nisu odgovarala.

– Tamo sviraju korake u svakom napadu. Rad nogu je uvek bio moj kvalitet. Ali, sa čime možeš da se provučeš ovde, ne možeš tamo. Mučio sam se jer sam previše razmišljao o svemu što sam radio. Ali, onda se prilagodiš, shvatiš, počneš da igraš u sistemu. Tamo se košarka definitivno manje koncentriše na fizikalije i lepe poteze, a više na egzekuciju, na kretanje lopte i igrača. To mogu da prenesem ovde.

Pohvalio je i atmosferu Grobara.

– U Srbiji svaku utakmicu igraš pred 20.000-25.000 ljudi. Oni su ludi, obožavaju košarku koja se tamo nikada ne gasi. To je i dobro i loše. Bilo je zabavno, imao sam sjajne navijače, lepa iskustva, putovao u neke super gradove – rekao je Frenk Kaminski i dodao da je veoma srećan što je ponovo na svom mestu u Finiks Sansima.

Reklame

Povezane vijesti

Jokić o porazu Srbije od SAD: „Najteži u karijeri“

Srpski košarkaš Nikola Jokić okarakterisao je poraz od Amerikanaca...

Čovićev plan za srpsku košarku: Dokument na 20 strana

Novi predsednik Košarkaškog savez Srbije Nebojša Čović izneo je...

ABA: Partizan „na mišiće“ do pobjede u Subotici FOTO

Crno-beli su na otvaranju ubedljivo slavili protiv čačanskog Borca (96:66),...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име